Ono kad Džeger i Ričards nisu mogli očima da se vide… a snimili legendaran album

0
344
The Rolling Stones/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

“Emotional Rescue” je 15. britanski i 17. američki studijski album The Rolling Stonesa, objavljen 20. juna 1980. godine. Puni entuzijazma zbog uspeha albuma “Some Girls”, Stonesi su se uputili na snimanje albuma u Nasau na Bahamima, u studio Compass Point. Džeger i Ričards su već tada imali nesuglasice, koje su uskoro prerasle u otvorenu svađu.

Dženis Džoplin baš nije gotivila Rolling Stonese, a zvrčku koju im je napravila verovatno nikad nisu zaboravili…

Ričards je na snimanje došao s pesmom “All About You” koja će na kraju zauzeti poslednje mjesto na albumu. U njoj je i sam otpevao vokale, što je tada retko činio. Mnogi su u prvi mah mislili da se radi o Ričardsovom rastanku s njegovom dugogodišnjom devojkom Anitom Palenberg. Na prvi pogled zvuči kao besna pesma o dečku i devojci , ljubavna pesma puna gorčine i odustajanja:

“Ako šou mora da se nastavi
Nek se nastavi bez tebe
Sit sam i presit
Druženja s kretenima kao što si ti”

Kasnije je Ričards objasnio:

– Ni u jednoj pesmi nikada nije reč samo o jednoj jedinoj stvari, a rekao bih da je u ovoj pesmi možda ipak ponajviše reč o Miku. Priznajem da sam znao da mu malo spustitm. Bilo je to u vreme kada sam bio silno povređen. Shvatio sam da je Mik izuzetno uživao u jednom aspektu moje narkomanske zavisnosti – onome koji me sprečavao da se uplićem u svakodnevni posao.

Stonesi prvi put bez maske… Džeger priznao da je bio previše ženstven, Ričards nije mogao da podnese “Satisfaction”

Ipak. uprkos tome što nisu mogli očima da se gledaju, Džeger i Ričards smimili su jedan od najboljih albuma benda.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime