Održan osmi 2Hot4Stage Festival urbane kulture

0
250
Oglasi
2Hot4Stage Fest/ Photo: Promo
2Hot4Stage Fest/ Photo: Promo

Osmi festival urbane kulture 2Hot4Stage Fest, koji se održao tokom proteklog vikenda u Beogradu, bio je centar okupljanja, povezivanja i razmene velikog broja domaćih i inostranih hip hop stvaralaca iz sveta muzike, plesa, grafita i mnogih drugih street style umetnosti.

2Hot4Stege Fest je tokom tri festivalska dana posetilo više od dve hiljade ljubitelja urbane kulture iz 12 zemalja. Talentovani regionalni i svetski umetnici imali su priliku da se izraze, edukuju, razmene iskustva i pokažu svoj talenat.

Prvog dana festivala predstavili su se muzičari, plesači, crtači, umetnici i modni dizajneri. Posetioci su mogl i da učestvuju u takmičenjima u crtanju, plesu, poznavanju hip hop kulturei da prisustvuju zanimljivoj My People tribini “Bez prečice”.

Najvažniji događaji bili su su muzička takmičenja Beatmaking battle u kojemje pobedio Fisi RAP performance battle “5 Minuta Slave” u kojem je pobedila Lil’ PM.

2Hot4Stage Fest/ Photo: Promo
2Hot4Stage Fest/ Photo: Promo

Glavni dan festivalaje protekao u znaku plesnih takmičenja. Posetioci su imali priliku da prisustvuju pravom plesnom spektaklu za sve obožavaoce street style plesova.

2Hot4Stage Fest je ugostio je više od 500 plesača, međunarodne instruktore, predavače i sudije iz Srbije, Hrvatske, Italije, Rusije, Francuske, Slovenije, Austrije, Španije i Bugarske.

Renomirani plesači i instruktori sudili su na plesnim takmičenjima i dodelili su nagrade pobednicima u nekoliko kategorija.

Najbolji u kategoriji All Style Kids 1 na 1 bio je Nataraj crew iz Slovenije. Isti tim je pobedio i u kategoriji Choreo Showcase. Pobednici All Style 3 na 3 kategorije bili su plesači iz Bugarske, dok je u kategoriji Breaking 1 na 1 pobedu odneo Batman iz Rusije.

Nagradni fond je iznosio 100000 dinara u vaučerima za kupovinu u BUZZ-u i 80000 dinara u kešu, a svi pobednici dobili su robne nagrade i ručno rađene trofeje.

Uveče su poštovaoci hip hopa uživali u bogatom muzičkom programu i koncertima Marčela, Stereo Banane, Iskaza, a Kendi je na sceni bio sa celom Aristokrat Muzik postavom. 2Hot4Stage Festje protekao uz sjajne DJ setove Raida, Mrkija, Spaleta, Basica, BKO, Lil Matta…

Poslednjeg dana festivalaposetioci su mogli da se muzički edukuju i oprobaju neki od mnogobrojnih plesnih stilova u okviru organizovanih muzičkih i plesnih radionica.

U okviru pratećih aktivacija posetioci su učestvovali u humanitarnim i ekološkim aktivnostima koje su organizovane u saradnji sa organizacijom “Svaka limenka se računa”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime