Odlučili da otkupe prava na “Last Christmas” i – zauvek zabrane njeno emitovanje

0
408
Wham, Last Christmas, screenshot
Oglasi

“Last Christmas” jedna je od najpopularnijih božićnih pesama svih vremena, a izvodi je grupa Wham.

Objavljena je 1986. godine i ne postoji osoba koja nije čula za ovaj veliki hit. Jedan bračni par iz Švedske, tačnije Tomas i Hana Mazeti, gaje frustracije prema navedenoj pesmi i spremni su da učine sve kako bi otkupili prava na pesmu i – zauvek je zabranili.

Razlog mržnje prema ovoj pesmi navela je sama Hana:

– Vlasnik kafića u kojem sam radila hteo je božićnu atmosferu pa je zbog toga pripremio poseban CD. Međutim, on nije bio svedok agonije nas koji smo radili i slušali “Last Christmas” 111 puta zaredom – ispričala je.

Bivši partner Džordža Majkla iz dueta Wham! rešio da unovči staru slavu, pa pozvao Netflix…

Prošlog Božića priznala je prijateljima svoju mržnju prema “Last Christmas” i rekla da je spremna da plati da više nikad ne čuje tu pesmu, a sada je i krenula u konkretne korake da uspe u svojoj zamisli.

Tomas i Hana do sada su putem kampanje za prikupljanje sredstava sakupili 60.000 dolara, ali za ovakav poduhvat biće im potreban milionski iznos. Naime, prava na pesmu polaže diskografska kuća Chappell Music UK, a vrednost pjesme je između 15 i 25 miliona američkih dolara. Cilj im je da prikupe gore navedeni iznos kako bi krenuli u pregovore s Chappell Music UK i pesmu skinu sa svih streaming servisa. Posle toga planiraju da originalni sniamk pesme bac na odlagalište nuklearnog otpada u Finskoj gde će stajati netaknuta narednih nekoliko miliona godina.

Ako imate neku paru viška… udelite ljudima.

A ako volite ovu pesmu, evo je (ponovo):

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime