ODLAZAK GLUMAČKOG ŠAMPIONA: Preminuo Nebojša Glogovac

0
299
Oglasi
Nebojsa Glogovac/Photo: Public
Nebojsa Glogovac/Photo: Public

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je posle teške bolesti u 49. godini u Beogradu. Jedan od najpopularnijih srpskih glumačkih zvezda rodio se 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo

Prvu ulogu ostvario je u seriji “Bolji život”, u kojem igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomislio i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojsa Glogovac/Photo: printscreen
Nebojsa Glogovac/Photo: printscreen

Prvi film u kojem se pojavio je “Vukovar, jedna priča”, gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu “Ubistvo sa predumišljajem”, gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima “Do koske”, “Bure baruta”, a veliku popularnost stekao je u seriji “Porodično blago”, u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Pogledajte trejler za film “Ubistvo sa predumišljajem” u kojem je glumio Nebojša Glogovac:

https://www.youtube.com/watch?v=qLeuLoGiox8
Takođe, zapažene uloge je ostvario i u filmovima “Munje”, “Kad porastem biću kengur”, “Nebeska udica” i drugim.

Publika ga poznaje i po ulozi Draže Mihajlovića u seriji “Ravna Gora”, a trenutno se emituju serije “Moj rođak sa sela” u kojoj je glumio sveštenika, oca Milutina, i “Ubice moga oca” Jovana Despotovića.

Nebojša Glogovac u filmu “Nebeska udica”, u kojem je izgovorio sad već legendarnu rečenicu:
– SINE, ZNAŠ KAKO SE POSTAJE ŠAMPION? IZAĐEŠ NA TEREN KAD JE NAJTEŽE I POBEDIŠ!

https://www.youtube.com/watch?v=buOV-uguCOQ
Bio je uspešan pozorišni glumac, a gledali smo ga u predstavama “Hadersfild”, “Sumnjivo lice”, “Metamorfoze”, “Lutalica”…

Bio je oženjen i imao je troje dece.

Dobitnik je i brojnih nagrada, kao što su “Zlatna arena”, nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.

Nebojša Glogovac u filmu “Kad porastem biću Kengur”…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime