Ode mast u propast… Na naslovnici meksičkog Playboya prvi put devojka koju je stvorila AI

0
169
Samanta Everli, Playboy
Oglasi

Na naslovnici meksičkog izdanja časopisa Playboy prvi put u istoriji pojavila se fotografija devojke koja je napravljena korišćenjenjem veštačke inteligencije (AI).

Da li znate šta je AI hiperrealizam? Ljudi misle da su lica generisana veštačkom inteligencijom – stvarnija od fotografija

Sve fotografije “Samante Everli” objavljene u tom izdanju generisala je neuronska mreža, a ona je predstavljena kao devojka od 23 godine sa plavom kosom i plavim očima.

AI manekenka ima naloge na društvenim mrežama i više od 119.000 pretplatnika, a na veb stranici Playboya tvrde da njena popularnost “raste kao požar”.

U Playboyu je objavljen i “intervju” sa pomenutom “devojkom” u kojem AI model tvrdi da je velika čast biti na na naslovnoj strani ovog časopisa.

– Da mogu da sanjam, ovo bi bio moj san – tvrdi “Samanta Everli”.

Samanta Everli, Playboy

U februaru je kompanija Apple predstavila MGIE, multimodalni AI model za uređivanje slika, a kalifornijska kompanija Open AI je prikazala AI model Sora koji kreira realistične video zapise na osnovu tekstualnog unosa, u roku od samo jednog minuta, preneli su mediji.

Počelo je… Nemački umetnik dobio nagradu za fotografiju koju je stvorila veštačka inteligencija

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime