“Obojimo se” kaže Činčila… Sarajevski alternativci predstavili novi spot

0
413
Činčila
Činčila/ Photo: Promo
Oglasi

Sarajevski alternativni bend Činčila objavio je spot za numeru “Obojimo se“ (Lampshade Media) sa albuma “Bez oblika”.

Interesantan eksperimentalni VHS video, delo je frontmena benda Vanje Solakovića.

Rad Činčile se sa svojom estetikom i zvukom dosta oslanja na retro manir devedesetih, pa izbor

Obijimo se, cover

VHS kamere za spot nije slučajnost. Vanjina ideja je bila da se na taj način upotpuni taj retro koncept benda.

– Dugo sam maštao o tome da imam svoju VHS kameru koju mogu nositi sa sobom, cilj mi je bio mogućnost snimanja interesantnih momenata u svom okruženju. Kada sam kupio kameru odlučio sam da uradim ovaj eksperimentalni video, jedan duži period sam snimao doslovno sve što mi je bilo zanimljivo, pa sam na kraju od toga u montaži pravio jednu cjelinu, cilj mi je bio proces, potraga i improvizacija, pustio sam da mi slike koje sam snimio ispričaju pričaju. Ovaj video sam tretirao kao jednu vrstu eskperimentalnog kolaža, spajao sam razne momente i kreirao jednu specifičnu priču koju svaki posmatrač može drugačije da doživi, nisam želio da oduzmem gledaocima mogućnost individualnog zaključka, priče su svakako na kraju uvijek onakve kako ih individualno procesuiramo. Uživao sam mnogo u procesu stvaranja ovog djela, veoma sam zadovoljan kako je sve u konačnici ispalo, smatram da taj efekat VHS kamere koja nije digitalna upravo upotpunjava zvuk pjesme. “Obojimo se“, koja je u maniru sirovog alt rok zvuka iz devedesetih. Pored svega toga sam i na neki način želio da se malo odmaknemo od dosadašnjih spotova koji su isključivo snimani digitalnim kamerama – izjavio je autor spota Vanja Solaković.

Činčila
Činčila/ Photo: Promo

Bend je trenutno na “Činčila Balkan Tour 2022“ turneji, a preostale termine i lokacije možete da vidite na njihovim društvenim stranicama.

Frontmen benda Vanja takođe je izjavio da će početkom iduće godine raditi aktivnije na novom albumu, a da su do tada isključivo fokusirani na nastupe uživo u sklopu turneje.

Spot za “Obojimo se” možete da pogledate u nastavku…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime