Objavljeno luksuzno vinilno reizdanje kultnog albuma “Kao kakao” grupe Leb i sol

0
379
Kao kakao cover
Oglasi

Makedonska supergrupa Leb i sol objavila je 1987. godine “Kao kakao”, jedno od najvažnijih muzičkih dela ex-YU diskografije.

Povodom 35 godina od objave kultnog albuma, izdavačka kuća Croatia Records predstavila je ekskluzivno vinilno reizdanje “Kao kakao”. Album koji je do današnjeg dana ostao neverovatno aktuelan, ponovo će biti dostupan u fizičkom obliku, na 180-gramskom vinilu rezanom u pola brzine u Abbey Road Studios u Londonu. Osim Half-speed masteringa koji je radio Majls Šovel, izdanje uključuje bogatu knjižicu s fotografijama Georgija Hristovskog, arhivskim fotografijama Croatia Recordsa i propratnim tekstovima.

OD “ABER DOJDE DONKE”, DO “TALASNE DUŽINE”… Objavljena kompilacija “Leb i sol – Greatest Hits Collection”

Iako je objavljen upravo 1987, s idejama za novi studijski album bend je počeo da eksperimentiše koju godinu ranije. Posle albuma “Kalabalak” (1983.) i “Tangenta” (1984.), objavljenih za Jugoton, usledio je “Zvučni zid” (1986.), album s pesmama koje su se u međuvremenu namenski radile za pozorište, film i televizijske serije. Grupa je, priznaće članovi, od godine 1985. prolazila kroz poprilično krizni period, a eventualni neuspeh planiranog studijskog izdanja sigurno bi označio raspad još jednog rock giganta. Kako bi maksimizirao potencijal novog materijala, bend odlučuje da pozove mladog, virtuoznog klavijaturistu Kirila Džajkovskog koji postaje stalni član, a osim njega snimanju se pridružuju saksofonista Goce Micanov, pevačice Bebi Dol i Ana Kostovska, gajdaš Roni Vaten i perkusionista Miško Mihajlovski.

Kao kakao cover

Čitav materijal snimljen je u čuvenom studiju M-2 Radija i televizije Skopje, gde je, između ostalih, snimala i grupa Bijelo dugme. Album “Kao kakao” idejno i produkcijski zvuči neverovatno svježe, a čak je i za današnje produkcijske standarde to zaista izvanredan album. Ovim izdanjem bend je osigurao status jednog od najvećih u istoriji naših prostora.

Crko Maršal i ostale priče… Turski režiser snima dokumentarac o rokenrolu u bivšoj Jugoslaviji

Luksuzno vinilno reizdanje albuma “Kao kakao” grupe Leb i sol može se kupiti na svim prodajnim mestima Croatia Recordsa i web shopu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime