Objavljeni dobitnici 43. Blues Music Awards, u Memfisu dominirali Tomi Kastro i Kriston “Kingfish” Ingram

0
409
Oglasi
Tomi Kastro/Photo: Victoria Smit, promo
Tomi Kastro/Photo: Victoria Smit, promo

The Blues Foundation objavio je dobitnike “The 43rd Blues Music Awards”. Ove godine sve se odvijalo gotovo kao nekad, 5. maja 2021.godine u Memfisu, samo dan uoči početka International Blues Challenge (IBC), koji se ove godine održava od 6. do 9. maja i pokazao se kao plodno tlo za nove blues umetnike. Prethodni IBC pobednici nominovani za ovogodišnje Blues Music Awards uključuju: Altered Five Blues Band, Selwyn Birchwood, Eden Brent, Kevin Burt, Zac Harmon, Diunna Greenleaf, Dave Keller, Dave Keyes, Mr. Sipp, JP Soars, Gabe Stillman, GA-20’s Matt Stubbs i Jontavious Willis.

Po prvi put nominovani za BMA, a koji su se nekada takože takmičili kao IBC Solo/Duo Challengers su : Veronika Luis i Memphissippi Sounds. Veronika Luis je i definitivno najmlađa od svih nominovanih ove godine, jer sjajna mlada muzičarka ima samo 18 godina.

Nominacije za 2022. dokazuju da je blues itekako prisutan u muzičkom i da je vrlo živ, prsutan i opšteprihvaćen.

Ovaj događaj okuplja izvođače bluesa, predstavnike industrije i obožavaoce iz celog sveta kako bi obeležili i proslavili najbolje na blues snimcima i nastupima iz prethodne godine. BMA je generalno priznata kao najviša počast koja se dodeljuje blues muzičarima i dodeljuju se glasom članova Blues Foundation.

BLUES OLDTAJMERI U PUNOM SJAJU… TADŽ MAHAL I REJ KUDER SINGLOM “I SHALL NOT BE MOVED” NAJAVILI ZAJEDNIČKI ALBUM “GET ON BOARD”

Ove godine 43. dodelu BMA obeležio je Tomi Kastro osvojivši tri nagrade: i to “B.B. King Entertainer of the Year” nagradu za blues album godine za svoj album “A Bluesman Came to Town” a njegov band The Painkillers osvojili su BMA za band godine.

Kriston “Kingfish” Ingram nastavio je svoj pobednički niz od 2020. godine kada je osvojio pet nagrada. Ove godine posle osvojenog Grammyja u četvrtak je osvojio još dve nagrade i to: moderni blues muški umetnik godine i nagradu u kategoriji najbolji album savremenog bluesa za svoj album “662” . Kanadska gitaristkinja Sju Foli takođe je osvojila dve nagrade BMA i to za najbolji album tradicionalnog bluesa “Pink’s Blues” i nagradu Koko Taylor za najbolju blues muzičarku u kategoriji tradicionalnog bluesa.

Taj Mahal odneo je pobedu za blues muzičara u kategoriji tradicionalnog bluesa, Keb’ Mo’ dobio je nagradu za najbolji akustični blues umetnika, dok je pokojni Majk Finigan, posthumno nagrađen nagradom Pinetop Perkins kao vrhunski pijanista.

WHITESNAKE OBJAVILI BLUES KOMPILACIJU PESAMA IZ SVOG KATALOGA… KAKVIH SVE SJAJNIH STVARI TU IMA…

Erik Gejls odneo je pobedu kao najbolji gitarista, Džon nemet kao najbolji vokal i tako redom … Kompletan pregled ovogodišnjih dobitnika BMA po kategorijama pogledajte na blues.org.

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime