Objavljena kompilacija “Za Tebe – a tribute to KUD Idijoti”

0
331
Oglasi

kudova

Kompilacija koju veći deo rock publike u bivšoj Jugoslaviji dugo čeka pojavila se 14. oktobra, kada se navršilo tačno 4 godine od kako je preminuo Branko Črnac – Tusta frontmen legendarnog sastava KUD Idijoti

Kompilacija “Za Tebe – a tribute to KUD Idijoti” objavljena je ekskluzivno putem Deezer sajta, a sada se kompletan materijal može ćuti i putem Youtube.com kanala, gde se nalazi svih 25 kompozicija koje su bendovi širom bivše Jugoslavije uradili u čast istarskih legendi.

– Posle dve godine mukotrpnog rada, logistike i organizacije, konačno smo priveli kraju ovu kompilaciju. Ovo je istorijski trenutak za sve nas koji volimo ovaj bend – izjavio je Nenad Milić, inicijator projekta.

Photo: Marija Vartabedijan
Photo: Marija Vartabedijan

– Kompilacija će se prvo pojaviti u digitalnoj formi, a posle toga slede CD i vinil, kao i promocije u svim većim gradovima bivše Jugoslavije. Ovo je zaista kapitalno delo na kojem učestvuje veliki broj muzičara, producenata, snimatelja, audio inženjera, promotera i najbolje od svega je što nismo mogli sve koji su imali želju da uvrstimo na ovu kompilaciju. To samo znači da vas u narednom periodu očekuje i Vol.2 na kojem će se takođe pojaviti još velikih imena – dodao je Marko Ristić, ispred kuće Nocturne Media koja je izdavač ove kompilacije.

Bendovi kao što su Hladno pivo, Goblini, S.A.R.S., Dubioza kolektiv, Pankrti, Atheist Rap, Lačni Franz, Psihomodo Pop su samo neki od onih koji će novim generacijama pokazati koliki trag su KUD Idijoti ostavili i koliko su uticali na razvoj rok scene bivše Jugoslavije.

Kompletan prihod od prodaje ove kompilacije će biti uplaćen u humaniterne svrhe, za pomoć deci oboleloj od malignih bolesti.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime