Objavljen trejler za novu horor seriju “Deadwax” u kojoj su glavne ubice – gramofonske ploče

0
267
Oglasi
Deadwax/Photo: YouTube printscreen
Deadwax/Photo: YouTube printscreen

Objavljen je prvi trejler za novu seriju “Deadwax” čija se radnja bazira na vinilnim pločama ubicama.

“Deadwax” će u formatu mini-serije biti dostupna na streaming platformi Shudder (specijalizovanoj za horor žanr) i, ne sumnjamo, na brojim torrent stranicama.

Glavni kreator serije je Grejem Reznik, dugogodišnji dizajner zvuka na horor projektima kao što su “The Sacrament” ili “The House Of The Devil”. Reznik navodi da su mu glavna inspiracija bile gramofonske ploče, ustvari poruke koje mogu da se smeste u prostor između poslednje pesme na vinilu i oznake pojedine muzičke etikete (prostor poznat i kao “Deadwax”), ali i poruke koje su u pop-kulturi već zaradile svoje ime – “backmasking”, odnosno one koje se na vinilu mogu iščitati jedino ako se ploča vrti unazad.

Deadwax/Photo: YouTube printscreen
Deadwax/Photo: YouTube printscreen

U opisu serije piše: “Deadwax donosi strašnu priču o Eti (Hana Gros, najpoznatija po ulozi u seriji “Mindhunter”), koja skuplja retke ploče za bogatu klijentelu. Ima dar za praćenje i onih najrjeđih, a potraga za njima uključuje i poneke ilegalne aktivnosti. Njen najnoviji pronalazak posebno je neobičan komad, jedan od tri na svetu, legendaran u kolekcionarskim krugovima: ključna ploča muzičkog inženjera Lajla M. Lajtona. Ploču prodaje jednom od svojih uobičajenih platežnih klijenata, ali njena radoznalost dobija nove razmere kada policija otkrije da je “deadwax” na ploči povezan s ubistvom bogatog kolekcionara ploča. Njegova jeziva smrt dovodi Etu i policiju na istu stranu dok pokušavaju da odmotaju klupko iza misterioznih ubistava.”

Zvuči zanimljivo… Pogledajte trejler:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime