Objavljen prvi tizer za TV seriju “Pad” rađenu po motivima knjige Žarka Lauševića

0
750
Oglasi
Milan Marić, serija Pad/ Photo: youtube.com printscreen
Milan Marić, serija Pad/ Photo: youtube.com printscreen

Uoči premijernog predstavljanja TV serije “Pad” u okviru ovogodišnjeg Sarajevo film festivala objavljen je prvi tizer za ovaj dugoočekivan serijal.

Serija “Pad” od osam epizoda rađena je po motivima knjige Žarka Lauševića i opisuje tragičan događaj iz avgusta 1993, u kojem je učestvovao poznati jugoslovenski glumac.

Raspad bivše Jugoslavije i rat, sankcije i siromaštvo, hiperinflacija i svakodnevno nasilje u celom društvu, obeležili su devedesete godine prošlog veka, a ujedno daju i vremenski okvir radnje serije, koja nedvosmisleno ukazuje na moralni, duhovni i konačno fizički pad cele jedne zemlje.

Preuzimajući samo osnovne motive iz autobiografske knjige “Godina prođe dan nikad”, serija “Pad” prati život glumca Ivana Maslaća od trenutka kada on i njegov brat stižu do stana svog ujaka, nedaleko od mesta na kojem se u Podgorici upravo desio sukob sa tragičnim posledicama.

Žarko Laušević/ Photo: youtube.com printscreen
Žarko Laušević/ Photo: youtube.com printscreen

Priča se nastavlja u istražnom zatvoru “Spuž” , gde se glavni junak susreće sa galerijom živopisnih likova od sitnih lopova, kriminalca i ubica, pa do političkih zatvorenika. Paralelno, upoznajemo odnos Ivana i njegovog oca Nikole, ozbiljnog i racionalnog čoveka, sa kojim Ivan od detinjstva ima komplikovan odnos.

Ove dve priče se usložnjavaju i proširuju, osvetljavajući s jedne strane zavodljiv život jedne od najvećih glumačkih zvezda Jugoslavije.

– Serija “Pad” nije klasična adaptacija književnog dela, već predstavlja slobodnu interpretaciju kako knjige, tako i jednog tragičnog događaja koji je ustvari metafora tragičnog vremena koje je obeležilo devedeste godine prošlog veka, na ovim podnebljima. I kada jedan glumac, umetnik čiji je poziv da širi humane vrednosti, oplemenjuje druge ljude, postane slučajni akter tragičnog događaja i pređe na drugu, tamnu, stranu – to otvara sva moralna i etička pitanja. Koliko duboko treba da padneš da bi se iskupio? Da li posle pada možeš ustati i nastaviti dalje? Šta je adekvatna kazna? – su samo neka pitanja na koja naš glavni junak traži odgovor. Stoga se serija “Pad“ ne tiče samo glavnog junaka – glumca, već kroz njegovu tragičnu sudbinu govori o ljudima koji su, kao i ta zemlja doživeli opšti duhovni, moralni i fizički pad. Zato su u našoj seriji sva imena promenjena, a mnoge nove izmišljene situacije i scene doprinose utisku prošlih vremena – izjavio je reditelj Bojan Vuletić.

PADRE, IDIOTE! ŽARKO LAUŠEVIĆ OBJAVLJUJE NOVU KNJIGU O SVOJIM PRVIM DANIMA NA SLOBODI…

U seriji igraju Milan Marić  (glavna uloga), Krešimir Mikić, Izudin Bajrović, Slavko Sobin, Dragan Marinković, Milica Janevski, Anđela Jovanović, Kemal Rizvanović…

Televizijsko prikazivanje očekuje se na zimu 2023. na Superstar TV, a produkcijske kuće Firefly Productions i Telekom Srbija stoje iza ove TV serije.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime