Objavljen “izgubljeni” country duet s Lemijem Kilmisterom… Njime je Linda Kaj najavila novi album i ispričala kako je došlo do ove neobične saradnje

0
314
Oglasi
Lemi Kilmister i Linda Kaj/Photo: YouTube printscreen
Lemi Kilmister i Linda Kaj/Photo: YouTube printscreen

Otprilike tri i po godine pošto je legendarni frontmen Motörheada preminuo, njegovo ime još uvek se često pominje u medijima. I uvek će. Najnovije vest je da je pronađen i objavljeni “izgubljeni” duet koji je Lemi Kilmister snimio s country pevačicom Lindom Kaj.

Pesmu “The Mask” Lemmy je počeo da piše još 1979. godine, a s Lindom Kaj snimio je 2009. godine. Nakon što je gotovo zaboravljena i posle 10 godina “stajanja u fioci”, pesma će konačno ugledati svetlo dana.

“The Mask” će službeno biti objavljena na predstojećem dvostrukom albumu country muzičarke Linde Kaj. Album je najavljen za 20. septembar, a kao najavni i glavni singl pevačica je odabrala upravo duet s Lemijem.

Lemi Kilmister/Photo: facebook@officialMotorhead
Lemi Kilmister/Photo: facebook@officialMotorhead

– Velike novosti!! Prvi singl mog novog dvostrukog albuma Black & Gold davno je izgubljeni duet kojeg sam napisala i snimila s dragim prijateljem Lemijem iz grupe Motörhead. Zove se “The Mask”. Jako sam ponosna na ovu pesmu i nadam se da će se i vama svideti – najavila je Kaj.

Za razliku od Lemijevog karakterističnog vokala na koji smo svi naviki, u pesmi se čuje nešto drukčiji i – nežniji vokalni izraz, ali i dalje je prilično jasno kako je to glas poznate rock and roll legende.

U intervjuu koji je Kaj prošle godine dala za gitarsku kompaniju Gretsch, pevačica se prisetila saradnje:

– Lemmi je bio dobar prijatelj i često smo znali da sedimo negde i sviramo, nekad čak čitamo poeziju ili jednostavno gledamo TV. …. Do ideje za duet došli smo kada smo se jedne večeri sreli u klubu The Rainbow na Sunset bulevaru. Ja sam se vraćala iz studija Bilija Boba Torntona gde sam snimala još jedan duet, na šta je Lemi iskomentarisao “Pa dobro, kad ćemo mi snimiti duet?”. – “Večeras?”– odgovorila sam. Nasmejali smo na to, ali razgovor se nastavio o toj njegovoj pesmi “The Mask” koju je započeo da piše još sedamdesetih…  Završili smo je zajedno, otišli u studio i snimili.

Na istom albumu Linde Kaj kao muzički gosti učestvovali su i Džon Ledžend, Džef Bek, Brajan Vilson, Tedeschi Trucks, Rita Kulidž, Džekson Braun i Dženi Luis.

HL/Izvor: mixer.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime