Novosadski metalci Pannox objavili debi album “The Night of Pan”

0
184
Pannox/Photo: Aleksandra Selak
Oglasi

Novosadski metal bend Pannox objavio je debi album “The Night of Pan”.

Pannox je bend nastao u Novom Sadu, 2022. godine. Žanr koji sviraju najsličniji je thrash i heavy metalu, ali prisutno je i mnoštvo uticaja iz drugih srodnih žanrova.

Album “The Night of Pan” objavljen je 19. januara 2024. godine, a trenutno je dostupan na Bandcampu, dok će od 2. februara biti dostupan i na svim ostalim platformama/streaming servisima.

Pannox trenutno radi na spotu za pesmu “Prometheus”, a objavljivanje spota je takođe planirano za februar.

Pored toga, u planu su i nastupi po Srbiji i regionu, a kako biste saznali više o tome, možete zapratiti Facebook/Instagram stranicu benda.
Facebook: https://www.facebook.com/pannox.official/
Instagram: https://www.instagram.com/pannox.official/

Trenutnu postavu benda čine Relja Škrbić – vokal/gitara, Vladimir Čokorilo – bas gitara, Mihajlo Pantić – solo gitara i Bojan Štrk – bubnjevi.

Album “The Night of Pan” čini 8 pesama, snimljenih tokom 2023. godine u studiju Voden.

Album kreće i završava se pesmama nešto bližim heavy metalu, dok se tokom albuma može uočiti širok spektar uticaja. Slayer, Gojira, Kreator, Black Sabbath i Judas Priest su neki od bendova koje članovi navode kao najveći uticaj.

Tekstualno album se bavi društvenim, ali i metafizičkim pitanjima, povlačeći paralelu između mikro i makro-društvenog, kao i između mikro i makro-kosmičkog.

Poslušajte album “The Night of Pan” na Bandcampu:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime