“Novo Poglavlje”… Hip Hop festival 2Hot4Stage FEST od 23. do 30. aprila u Beogradu

0
330
Oglasi
Photo: Promo (2Hot4Stage FEST)
Photo: Promo (2Hot4Stage FEST)

Ovogodišnje izdanje domaćeg hip-hop festivala 2Hot4Stage FEST, pod nazivom “Novo poglavlje”, (prvobitno zakazano za mart, pa odloženo zbog pandemije) biće održano od 23. do 30. aprila, sa drugačijim programom i konceptom u odnosu na prethodne godine.

U drugačijem formatu, uz smanjen kapacitet posetilaca i poštovanje svih epidemioloških mera, festival će ipak istrajati u nameri da umetnicima pruži priliku da se izraze koristeći neku od delatnosti ulične kulture.

Manifestacija će trajati osam dana, a svaki dan je postavljen sa drugačijom aktivacijom i na drugoj lokaciji u gradu. Neki od festivalskih dana će biti u online formatu.

Photo: Promo (2Hot4Stage FEST)
Photo: Promo (2Hot4Stage FEST)

Aleksandar Marković, glavni organizator festivala, kao cilj ističe podizanje svesti o globalnim problemima uzrokovanim ljudskim faktorom:
– Naš festival će se truditi da usmeri publiku na probleme društva i životne sredine, ali i da vrati nadu u osnovne ljudske neophodnosti poput empatije, lične kulture, zahvalnosti i društvene odgovornosti koju svako od nas ima. To ćemo ostvariti kreativnim interaktivnim aktivacijama koje nas očekuju na samom festu, kroz radove uličnih umetnika, edukativnim radionicama, ali i samom promocijom Hip Hopa sa svojim dogmama “Peace, Love, Unity & Having Fun”. Takođe, sjajna saradnja sa fondacijom “Svaka Limenka se računa“ čini naš fest i ekološki svesnim, te kroz zajedničke akcije prikupljanja limenki i recikliranja dajemo naš doprinos u ostvarenju mnogo većeg cilja.

Celokupan prilog od prikupljenih limenki, posle umetničke instalacije pikselate, ići će u humanitarne svrhe na račun fondacije “Budi Human”.

Photo: Promo (2Hot4Stage FEST)
Photo: Promo (2Hot4Stage FEST)

Treći dan festivala predviđen je za umetničke radionice. Jester, gost iz Turske, će održati plesnu radionicu iz sfere u kojoj je svetski prepoznatljiv – fuzija breakinga i savremenog plesa.

Radionice muzičke produkcije i radionice iz pisanja rap pesama biće vođene od strane alternativne hip-hop izdavačke kuće Aristokrat muzik.

Naime, jedan od predavača muzičke radionice biće muzičar Kendi, koji poslednjih godina nastupa i pod pseudonimom Pablo Kenedi. Nakon što je privukao pažnju debi albumom “Van dometa”, na kome su gostovali Marčelo, Skaj Vikler, Who See… 2016. je nastupao i na Main Stageu Exita kao predgrupa Viz Kalifi.

Radionicu koja se bavi procesom stvaranja pesme od početka do kraja vodiće Papi Jaaz, prvi čovek pomenute izdavačke kuće Aristokrat.

Pablo Kenedi/ Photo: Promo (2Hot4Stage FEST)
Pablo Kenedi/ Photo: Promo (2Hot4Stage FEST)

Među brojnim događajima na festivalu, kao i nizu revijalnih događaja poput street art sessiona u skate parku, organizatori ističu i kviz znanja “Nije me sram da ponešto znam” koji će biti organizovan u Kulturnom centru Grad, 27. aprila, kao i rimovanje sa nasumično izvučenim rečima “Reči u lice. Reči ulice”.

Na dan otvaranja festuvala, u petak, 23. aprila očekuje vas zanimljiva aktivacija “Gaming battle” – takmičenje 1 na 1 u video igricama “Bboy” i “Just Dance” u Portal Gaming Worldu u Kombank Dvorani. Tokom sedmice, na instagram profilu festivala 2Hot4Stage realizovaće se i niz online aktivacija:  foto akcija “Lica Ulica” i kviz “Znaš me. Znam to” kao i takmičenje u traženju tajnih Hip Hop lokacija i ispunjavanju zadataka po gradu – “Pronađi kulturu”.

Photo: Promo (2Hot4Stage FEST)
Photo: Promo (2Hot4Stage FEST)

Prijave za učestvovanje u aktivacijama i radionicama moguće su putem e-mail adrese prijave2h4s@gmail.com , uz napomenu da je broj mesta usled epidemioloških mera vrlo ograničen.

Za sve pobednike navedenih aktivnosti pripremljene su vredne nagrade, pokloni i vaučeri Buzz Sneaker Station koncepta.

Sve aktivacije i program festivala moći ćete da ispratiti na instagram stranici @2hot4stage, ili direktno na Facebook stranici eventa 2HOT4STAGE FEST 2021.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime