“Novo poglavlje”… Hip-hop festival 2Hot4Stage FEST od 19. do 21. marta u Beogradu

0
223
2Hot4Stage FEST/ Photo: Promo
Oglasi

Ovogodišnje izdanje hip-hop festivala 2Hot4Stage FEST, pod nazivom “Novo poglavlje”, biće održano od 19. do 21. marta, s centralnim događajem u subotu 20. marta u Bioskopu Balkan.

U drugačijem formatu nego prethodnih godina, uz smanjen kapacitet posetilaca i poštovanje svih epidemioloških mera, festival će ipak istrajati u nameri da umetnicima pruži priliku da se izraze, koristeći neku od delatnosti ulične kulture.

– Naš festival će se truditi da usmeri publiku na probleme društva i životne sredine, ali i da vrati nadu u osnovne ljudske neophodnosti poput empatije, lične kulture, zahvalnosti i društvene odgovornosti koju svako od nas ima. To ćemo ostvariti kreativnim interaktivnim aktivacijama koje nas očekuju na samom festu, kroz radove uličnih umetnika, edukativnim radionicama, ali i samom promocijom Hip Hopa sa svojim dogmama “Peace, Love, Unity & Having Fun”. Takođe, sjajna saradnja sa fondacijom “Svaka Limenka se računa“ čini naš fest i ekološki svesnim, te kroz zajedničke akcije prikupljanja limenki i recikliranja dajemo naš doprinos u ostvarenju mnogo većeg cilja – izjavio je Aleksandar Marković, glavni organizator festivala.

Photo: Promo
Photo: Promo

Glavnog dana festivala, 20. marta, nastupiće muzičari alternativne hip-hop izdavačke kuće Aristokrat muzik.Jedna od zvezda ovog programa biće hip-hop umetnik Kendi, koji poslednji godina nastupa i pod pseudonimom Pablo Kenedi. Ovaj koncert će biti dostupan putem besplatnog strima na zvaničnom YouTube kanalu festivala.

Među brojnim događajima na festivalu, organizatori ističu i kviz znanja “Nije me sram da ponešto znam” koji će biti organizovan u Dorćol Platzu 19. marta, kao  i rimovanje sa izvučenim rečima iz kutije “Reči u lice. Reči ulice” gde će istog dana učesnici izvlačiti reči i s njima praviti najbolju kombinaciju rima za svoju pesmu.

Na centralnom događaju u Bioskopu Balkan, koji se održava uz podršku Fondacije Saša Marčeta, biće organizovano i plesno takmičenje u četiri kategorije (All style juniori 1vs1 battle do 14 godina, All style seniori 3vs3 battle, Breaking battle 1vs1, Koreo streetstyle showcase), kao i niz revijalnih događaja poput street art sessiona i showcase programa.

Kompletan program moguće je pogledati na Facebook eventu festivala, a prijave za učestvovanje u takmičenjima moguće su putem e-mail adrese prijave2h4s@gmail.com.

Organizatori zadržavaju pravo da aktivnosti prilagođavaju shodno aktuelnim epidemiološkim merama.

Pablo Kenedi/ Photo: Promo (2Hot4Stage FEST)
Pablo Kenedi/ Photo: Promo (2Hot4Stage FEST)
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime