Novo izdanje upravo stiglo u naše krajeve… ARMAGEDDON “Master Of Peace” LP 2020

0
245
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Posle tri godine komponovanja i snimanja, uprkos aktuelnoj epidemiji, direktno “još vruće“ iz Nemačke, stiglo je LP izdanje novog albuma ARMAGEDDONA – “Master Of Peace“.

Na albumu se nalazi šest novih pesama benda, od kojih su neke fanovi imali priliku da čuju i besplatno preuzmu u digitalnoj formi.

Na vinilu su pesme podeljene u dve grupe:
Na A strani –
 (Dark Side Of Krsman), Miloš Krsmanović peva glavne vokale u kompozicijama: “Kill the Leader“, “Just One Bullet“ i “Vampire Queen (Dracula’s Bride)“.

Na B strani – (Dark Side Of Shandor) Zoran Šandorov peva glavne vokale u kompozicijama: “Demon Hunter (St. Gerasimos)”, “Freedom Call“ i “Annabel Lee (Dark Elegy)”.

Sem navedenih pevača, uradu na albumu učestvovali su i Miodrag Fodora (gostujući rock vokal u pesmi“Demon Hunter”), Wanda Marijanski – mecosopran, Vesna Varagić – sopran, Marko Skendžić – tenor, Željko Andrić – bas-bariton, Vladimir Zorijan – bas i Đorđe Letić –  prateći rock vokali, falsetto vokali i narator.

Kao gostujući muzičari na albumu, učestvovali su: Saša Friš (Pero Deformero), Vladimir Garčević (Claymorean), (Thundersteel), Aleksa Penić – violončelo, Obrada Laćarac – kreativni saveti za aranžman bass gitare, Predrag Drobnjak “Boldi“ (Supernova), a od ostalih ARMAGEDDON muzičara, učestvovali su Nikola Malivuk (gitara), Nebojša Bjeletić “Ćebe“ (bass gitara), Dejan Ćetković “Đubre“ (bubnjevi, podrška) i Đorđe Letić  (sve ritam gitare, akustična španska i 12-žičana gitara).

Kompletnu muziku i tekstove pesama pisao je Đorđe Letić, sem pesme “Annabel Lee”, koja je delo Edgar Allana Poa.  

Photo: Promo
Photo: Promo

Album ” Master Of Peace“ objavljen je za Tmina Records (Novi Sad, Srbija) i SoulPeddler (Nemačka), uz logističku podršku Agencije V.I.T.R.I.O.L. (Futog, Novi Sad).

Za artwork je bio zadužen Čaba Nemet, a i na ovom omotu, već po tradiciji, pojavljuje se autentična ljudska lobanja, stara jedan vek.

Kao čista ekskluziva, u produženoj verziji pesme “Annabel Lee“, ubačeni su originalni zvuci zvona iz 1865. godine i orgulja iz 1890. godine, koje se nalaze u Hrišćanskoj Reformatorskoj Crkvi u Novom Sadu.

Materijal je sniman od 2017. do 2020. pod kontrolom Vladimira Perovića (Studio Alfa, Novi Sad), a snimatelji su bili: Vladimir Perović, Ljiljana Mandić i Dušan Živanović.

Završnu produkciju i tačku na (po rečima benda) trogodišnju agoniju, potpisali su Vladimir Perović i Đorđe Letić.  

Za sveE pesme sa ovog izdanja urađeni su spotovi. Pet lyric videa delo su Čabe Nemeta (art concept) i Rastka Perišića (video montaža).

Spot “Demon Hunter” (kao i sve koncerte ARMAGEDDONA), snimali su i montirali Dušan Brković i Jovana Milanko.

Ploča će koštati oko 15 eura, kako bi svi zainteresovani mogli da je priušte. Rađena je u luksuznom pakovanju: crni vinil, sa crnom papirnom kesom, obloženom najlonom, uz dodatak četiri strane inleja (fotografija, tekstovi pesama i tehnički podaci), u full koloru, na 300-gramskom sjajnom papiru, digitalno štampano, zbog intenzivnijih boja. Fotografija na inleju delo je Zorana Dejanovića.

Zbog lokal patriotizma, jedino će novosađani imati privilegiju da ploču pogledaju, preslušaju i kupe u radnji “Mungos”, a svi ostali je mogu naručiti poštom, preko Tmina Recordsa ili direktno preko ARMAGEDDON sajta, ili facebook stranice.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime