Nova hit serija je – “The Investigation”, brutalna i istinita priča o ubistvu danske novinarke… Pogledajte trejler

0
656
Oglasi
The Investigation/Photo: HBO
The Investigation/Photo: HBO

Danski reditelj Tobias Lindholm koji je 2012. nominovan za Oskara za svoj film “Jagten (Lov)” napisao je i režirao šest delova mini-serije o istrazi ubistva novinarke Kim Val.

Ubistvo se dogodilo 2017. godine u moru oko Kopenhagena, gde je mladu novinarku brutalno ubio bolesni pronalazač Peter Madsen, koji je izgradio sopstvenu podmornicu. To je vrlo dobro sastavljena priča o policijskom radu gdje je fokus stavljen na žrtvu, a stvar da bude još zanimljivija, Madsenovo ime se svega nekoliko puta spominje tokom serije.

Telo 30-godišnje novinarke bilo je raskomadano svuda po moru, a odelenje za ubistva predvođeno iskusnim Jensom Molerom koga igra sjajni Soren Maling, vodilo je tešku bitku oko prikupljanja dokaza i pronalazaka delova tela.

The Investigation/Photo: HBO
The Investigation/Photo: HBO

Hteli su da tužiocu pruže što bolje dokaze kako bi stvorili uverljiv slučaj, čime bi roditeljima pružili sigurnost da će ubica biti optužen za brutalan zločin.

Još jedno poznato lice iz “Igre pristola” i franšize “Borgen”, iskusni glumac Johan Filip Azbek našao se u roli tužioca koji je morao blisko da sarađuje sa policijom i od njih tražio da pristupe metodičnim i neobičnim taktikama istraživanja slučaja.

DŽONI ROTEN LJUT ZBOG SERIJE KOJU SNIMA DENI BOJL: POKUŠAVAJU DA UNIŠTE UGLED SEKS PISTOLSA…

AUTOR SERIJE “PEAKY BLINDERS” OTKRIO: NEMA SEZONE 7, ALI BIĆE NASTAVKA U NEŠTO DRUGAČIJEM OBLIKU

Serija je nastala takođe zahvaljujući bliskoj saradnji glavnog inspektora Molera sa roditeljima Kim Val – Ingrid i Joakimom. Ovaj potresni zločin te godine je punio naslovne strane svih svetskih medija.

Prečesto se istinski zločin poigrava sa našim najgorim instinktima, opsesivno istražujući oštećene, devijantne psihe, dok žrtve i njihove porodice tera na marginu priče. Prečesto ubica postaje glavni junak, a nasilje i žrtva padaju u drugi plan. Srećom, to nije slučaj u seriji “The Investigation”, gde dramatizacijom mukotrpnog postupka, detaljno i realno prikazuje proces dovođenja ubice pred lice pravde.

The Investigation/Photo: HBO
The Investigation/Photo: HBO

Istraga se kreće polako i pedantno, slično poput ronilaca kojima je zadatak da pretresu zaliv između Danske i Švedske radi pronalaženja dokaza. Zanimljivo je to da su mnogi likovi koji se pojavljuju u seriji tokom potrage, takođe bili i deo tima koji su iz mora izvukli telo mlade novinarke.

Brutalna, iskrena, emotivna priča koja je potresla svijet dobila je spektakularnu priču iz drugog, bolnijeg ugla.

Pogledajte trejler:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime