Not Just A Girl … Biografski dokumentarac o Šanaji Tvejn, pevačici koja je pomerila sve granice

0
465
Oglasi
Šanaja Tvejn/Photo: YouTube screenshot
Šanaja Tvejn/Photo: YouTube screenshot

Od novog lica u Nešvilu do međunarodne ikone: od juče se na Netflixu može pogledati “Shania Twain: Not Just A Girl”, dokumentarni film u režiji Josa Kroulija u kojem pevačica nadilazi žanrove i granice, trijumfe i probleme.

Paralelno s dokumentarcem objavljen je i kompilacijski album pod nazivom “Not Just A Girl (The Highlights)” koji – osim nove eponimne pesme – uključuje neke od njezih najvećih hitova prema redosledu pojavljivanja u dokumentarcu. Fizičko izdanje albuma biće dostupno početkom septembra, dok je digitalno izdanje već dostupno na svim muzičkim platformama.

Not Just A Girl (The Highlights), cover
Not Just A Girl (The Highlights), cover

Šanaja Tvejn se još od devedesetih navodi kao jedna od najvažnijih predvodnica feminizma koja je ženama svojim delovanjem pomogla da se osećaju osnaženo. Svojom muzikom je rušila rekorde, prikupila ogromnu međunarodnu bazu obožavalaca i stvorila katalog bezvremenskih hitova. “Not Just A Girl” vodi gledatoce tamo gde je sve počelo, odnosno u Timins (Ontario) gde možemo videti pevačicu kako, dok odrasta u siromaštvu, nadahnuće crpi iz životne priče Doli Parton. Potom pratimo njen razvoj – počevši od prvog potpisivanja za diskografsku kuću u Nešvilu, pa do trenutka kada je upoznala svog budućeg supruga i rock producenta Mata Langa pre pisanja, snimanja i izdavanja njenog revolucionarnog albuma “The Woman In Me”.

U produkciji Mercury Studiosa, dokumentarac sadrži snimke iz studija tokom cele njene karijere kao i potpuno nove intervjue sa Šanajom. Dokumentarni film – koji se osvrće i na šesti studijski album koji pevačica trenutno priprema – pruža uvid u nastanak jedne od najomiljenijih svetskih superzvezda i modnih pionirki popa, countryja i rocka.

“Not Just A Girl” je priča o ženi koja je odlučila da samostalno utre svoj put.

ŠANAJA TVEJN OTKRILA DECENIJSKU TAJNU: PESMA “THAT DON’T IMPRESS ME MUCH” JE STVARNO POSVEĆENA BREDU PITU

Šanaja Tvejn je petostruka dobitnica Grammy nagrade jedna od najpoznatijih muzičarki na svetu. Sa pet objavljenoh albuma iza sebe i više od 100 miliona prodatih albuma širom sveta, Tvejn je jedna od najuspešnijih country pop izvođačica svih vremena. Neki od njenih najvećih hitova su “Any Man of Mine”, “That Don’t Impress Me Much”, “You’re Still the One”, “Man! I Feel Like A Woman”…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime