Northern Revival prvi put u Užicu… Promocija albuma i proslava decenije na sceni, 29. oktobra u GKC

0
439
Northern Revival
Northern Revival/ Photo: Promo
Oglasi

Novosadski stoner heavy rock bend Northern Revival stiže u subotu, 29 oktobra prvi put u Užice – a povoda su dva.

Na koncertu u GKC promovisaće novi album pod nazivom “Modification” koji je objavljen 9. septembra za Geenger Records i slave 10 godina na sceni.

Podrška novosađanima će biti lokalni bend Dead Man’s Bells.

Photo: Promo

Northern Revival je bend iz Novog Sada. Njihova muzika možda bi najtačnije mogla da se nazove stoner heavy rock iako je mnogo više od toga.

Može se čuti mnogo uticaja u njihovoj muzici, od klasičnog rock’n’rolla, sludge metala, bluza, psihodeličnog roka, hard corea do stonera koji su se u njihovoj muzici brusili i polirali 10 godina kako bi došli do onoga što definiše zvuk i stil benda danas.

Do sada su održali više od 160 koncerata po klubovima i festivalima kako u zemlji tako i po inostranstvu. Festivali na kojima su svirali: Exit, TLO Fest, Alparfeszt (HU), Barock Fest (RO), Gugulan Rock Festival (RO), Kunigunda Festival (SLO), Metal Enduro (RO), Boureque Feszt (HU), Naša Stvar (BiH), United Metal Festival, Festival Srpskog Podzemlja…

Imali su priliku da dele bine sa bendovima kao što su: Sasquatch (USA), Bongzilla (USA), Planet Of Zeus (Grčka), Greenleaf (Švedska), Dopethrone (Kanada) i Nightstalker (Grčka).

Do sada su objavili četiri studijska izdanja: EP “Mouth Full Of Dirt” (2015. Miner Records), LP “Life Survival Tips” (2016. Nocturne Media), iste godine podjednako važno kao izdanje je i saradnja sa craft pivarom RazBeerbriga kada je nastao Northern Revival pale ale, EP “Electric Power Supply” (2019. 1001 Stoned, Librarion Records).

Naziv novog albuma, “Modification” (Geenger Records), simbolično manifestuje sve ono što je bend, za devet godina rada, na prekretnici ka novoj deceniji svog postojanja, morao da prođe i iskusi kako bi postao sadržajniji, celovitiji i prodorniji.

Ključna promena koja je u osnovi izmenila idejnu, stilsku i formalnu postavku benda jeste dolazak Slobodana Pejčića i preuzimanja uloge glavnog vokala 2019. kada je bend počeo da radi na novom albumu.

Instrumentalnu postavu čine: Aleksandar Rajić (gitara), Marko Vasiljev (bas) i Željko Krstanović (bubnjevi).

Užički sastav Dead Man’s Bells je zvanično nastao u januaru 2017. godine, sa osnovnim ciljem komponovanja i izvođenja autorske muzike uz potpunu slobodu muzičkog izraza.

Aktuelnu postavu, koja se ustalila polovinom 2019. godine čine: Miloš Milinković Šomi (gitara), Vasilija Ristivojević Vas (gitara), Dragana Milinković Gaz (vokal\tekstopisac) iz Lučana i Ivan Blagojević Njufko (bubanj) i Aleksa Nenadić Afa (bas gitara\bek vokal).

Zvuk benda može da se okarakteriše kao atmospheric neo-prog rock, varirajući od alternativnog roka, stonera preko post-rocka do proga, a u pojedinim momentima i do post-punka.

Međutim, uticaji i konkretne ideje za pesme dolaze iz šireg spektra različitih žanrova rock, metal, hip hop, jungle, blues i jazz muzike.

Krajem maja ove godine objavljen je prvi singl ove petorke, a bend je trenutno u fazi snimanja još nekoliko pesama koje će najverovatnije prvobitno biti plasirane kao singlovi, uz ideju da se posle toga, zajedno sa ostatkom debitantskog materijala, objedine u album prvenac.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime