Northern Revival, Dungaree i Jevadh 3. juna u novosadskoj Fabrici

0
249
Northern Revival /Photo: Tanja Žarić
Oglasi

Novosadski stoner bend Northern Revival 3. juna proslaviće 10 godina rada i tom prilikom uz njih će, prvi put u Novom Sadu nastupiti bend Dungaree iz Budimpešte kao i mlade nade novosadskog undergrounda, Jevadh.

Northern Revival je bend iz Novog Sada, osnovan u septembru 2012. Ako se njihova muzika mora označiti određenim žanrom, najbliža je stoner heavy rocku, iako je mnogo više od toga. U njoj se čuju i uticaji klasičnog rokenrola, sludge metala, bluza, psihodeličnog roka do stonera.

Muzički izražaj su brusili i polirali 10 godina kako bi došli do onoga što danas definiše zvuk i stil benda. Sa koncertima su počeli 2014. i do sada imali više od 170 nastupa širom Srbije, Mađarske, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine.

Svirali su na mnogim festivalima u regionu: Exit Festival, TLO Fest, Alparfeszt (HU), Barock Fest (RO), Gugulan Rock Festival (RO), Kunigunda Festival (SLO), Metal Enduro (RO), Boureque Feszt (HU), Naša Stvar (BiH), United Metal Festival, Festival Srpskog Podzemlja, Urban Muse Festival, Wind Rock Fest itd. Delili su bine sa poznatim bendovima iz svog žanra: Sasquatch (USA), Bongzilla (USA), Planet Of Zeus (Grčka), Greenleaf (Švedska), Dopethrone (Kanada), Nightstalker (Grčka), 1000mods (Grčka)…

Northern Revival/ Photo: Tanja Žarić

Do sada su objavili četiri izdanja: EP “Mouth Full Of Dirt” (2915, Miner Records), album “Life Survival Tips” (2016, Nocturne Media), EP “Electric Power Supply” (2019, 1001 Stoned/ Librarion Records) i album “Modification” (2022, Geenger Records).

Pobednici su Joker Demo Festa 2014. godine u Zrenjaninu. Radio stanica Oradio je pesmu “Heavy Deliver Man” svrstala u 50 najboljih singlova za 2016. Spot za pesmu “Old Sparky” proglašen je hitom februara 2019. na RTS Bunt Top Listi.

Posle radikalnih izmena u postavi benda, 2019. godine, dolaskom Slobodana Pejčića na mesto pevača okreću se nekim novim idejnim obrascima u kreiranju pesama i fokusiranijem studijskom radu, kao i promociji.

Posle dvogodišnjeg rada na novom izdanju 9. septembra 2022. objavili su album “Modification”. Naziv albuma simbolično manifestuje sve ono što je bend, za devet godina rada, na prekretnici ka novoj deceniji svog postojanja, morao proći i iskusiti kako bi postao sadržajniji, celovitiji i prodorniji.

Northern Revival su: Slobodan Pejčić (vokal), Aleksandar Rajić (gitara, vokal), Marko Vasiljev (bas) i Mladen Seničar (bubnjevi).

Dungaree/ Photo: Vancsay Andras

Dungaree je stoner rock bend iz Mađarske osnovan 2014. godine, a debi album “Bipolar World” objavili su u avgustu 2016. godine.

Drugi album “Electric Altar” objavljen je dve godine kasnije, a dva singla “Mountain” i Monolith” publika je prvi put čula 2021. godine.

Bend karakteriše gusti i teški rok zvuk 70-ih, pomešan sa atmosferom i vokalom grandža 90-ih. Nema nepotrebnih punjenja ili instrumentala, samo čista buka.

Jevadh/ Photo: Darko Radovac

Jevadh je post/progressive metal bend nastao 2018. godine u Novom Sadu kao drugarski projekat Stajketa i Damjana.

U njihovoj muzici se osećaju uticaji raznoraznih žanrova koji su vrlo efikasno i efektivno uklopljeni u jednu vrlo energičnu priču.

Na koncertu u Fabrici, pored starog materijala, predstaviće publici i nekoliko novih pesama. Bend trenutno radi na snimanju debi albuma.

Ulaznice će moći da se kupe na dan koncerta na biletarnici Fabrike, po ceni od 600 dinara.

Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 20:00 časova, a koncert će početi u 21:00 čas.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime