Nofler pred svetsku turneju: Ništa nije dobro tako kao živa svirka…

0
202
Oglasi
MArk Nofler/Photo: facebook@MarkKnofler
Mark Nofler/Photo: facebook@MarkKnofler

Mesec dana pre objavljivanja svog devetog solo albuma pod nazivom “Down The Road Whenever”, Mark Nofler, čuveni britanski gitarista i nekadašnji frontmen legendarne rok grupe Dire Straits, okončao je iščekivanja fanova potvrdivši da će sa svojim bendom započeti svetsku turneju u proleće 2019.

Turneju će započeti u Barseloni, u velikoj dvorani San Đordi 25. aprila. Prebukirani evropski deo će se zatim nastaviti sve do 22. jula što uključuje nastupe u Španiji, Portugalu, Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji, Nemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Noflerovi fanovi iz Srbije će najbliže morati da otputuju u Ljubljanu 29. juna ili Budimpeštu 9.jula, da prisustvuju svirci jednog od najboljih gitarista po mišljenju mnogih.

Deo turneje po Severnoj Americi započeće 16. avgusta u Mašantuketu a završiti 22. septembra u čuvenom the Greek teatru u Los Anđelesu, kad ujedno i cela turneja čeka svoj kraj. Prve pretprodaje karata za većinu nastupa krenule su 29. oktobra.

Album “Down The Road Whenever”, posle pozitivno ocenjenog Noflerovog izdanja iz 2015. godine “Tracker”, naći će se na policama svetskih muzičkih prodavnica 16. novembra 2018. u izdanju Markove izdavačke kuće British Grove. Sa albuma se izdvaja sveže objavljena pesma “Good On You Son” koja se može poslušati i na You Tubeu.

–  Moje pesme su stvarane da bi bile izvođene uživo – izjavio je Mark i dodao:

– Obožavam da ih pišem sam i onda ih snimim sa bendom, ali ubedljivo najbolji deo procesa je svirati ih pred publikom. Prija mi da budem deo ovog cirkusa, koji putuje od grada do grada i saradnja sa ovom grupom muzičara je pravo uživanje. Jedva čekam da sve ovo počne.

HL/Marko Gajić/Izvor: udiscovermusic.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime