Nišville se ne predaje…  Jedan posetilac na 5 kvadrata, može li tako?!

0
245
Oglasi
Nišville/Photo: rhiva Nisville jazz festivala
Nišville/Photo: rhiva Nisville jazz festivala

Održavanje festivala u doba koronavirusa postaje gotovo nemoguće misija, pa su zbog toga mnogi i otkazani za ovu godinu. Međutim, za neke, ništa još nije definitivno gotovo. Upravo to je slučaj sa Nišville Jaz festivalom.

Iz ovog festivala i dalje gaje nadu kako bi sve moglo da prođe u najboljem redu, a u skladu sa tim spremili su i mere koje će se poštovati, uz naravno, maske i sve ostalo što je propisano kao mera zaštite od zaraze koronavirusom.

– Mere o kojima se radi jesu 5 metara rastojanja između sedišta, a broj posetilaca biće ograničen tako da bude najmanje 5 kvadratnih metara prostora po osobi – rekao je za B92.net Ivan Blagojević, direktor Nišville Jazz festivala.

Kako kaže, iz organizacije ovog festivala nadaju se da će propisi biti takvi da se povede računa i o onima čiji su poslovi najugroženiji u trenutnoj situaciji, a to su upravo umetnici.

– Ukinuta su dva stejdža, Midnight & Jazz Dance, kao i Hiphop Stage, zbog toga što su u pitanju scene koje imaju programe do pet ujutru, ali i zato što su u pitanju stajaće scene. Sa druge strane, Teatar, Film, Muzički i Jazz stejdževi su zadržani, jer su u pitanju sedeći stejdževi – kaže Blagojević.

Prema njegovom mišljenju, idealna poseta bila bi između 4.000 i 5.000 ljudi, a s obzirom na dostupan prostor od 40.000 kvadratnih metara, ne bi trebalo da bude problema sa rastojanjem.

Međutim, naglasio je Blagojević, mere koje krizni štab donosi prate se iz dana u dan. U slučaju da fizički festival ne bude moguć, spremili su Live Stream kako bi publika mogla da putem interneta uživa u muzici, ali o svemu će se znati više posle 1. avgusta, kada će odluka o održavanju biti definitivno doneta.

HL/Izvor: b92.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime