Niška promocija grafičkog romana “Duge noći i crne zastave 2: Đavolji sanovnik”..

0
136
Duge noći i crne zastave 2: Đavolji sanovnik
Oglasi

U petak, 2. februara, u 17.00 u kafeu Saloon 1995 (Sineđelićev trg 17) biće upriličena niška promocija drugog dela grafičkog romana “Duge noći i crne zastave” u izdanju System Comics iz Beograda.

Na promociji će govoriti Aleksa Gajić, strip umetnik, Nenad Cvitičanin, strip umetnik, Igor Marković, urednik i Dejan Stojiljković, scenarista-

VIŠE OD STRIPA… Objavljen grafički roman “Duge noći i crne zastave” po istoimenoj knjizi Dejana Stojiljkovića

Strip je štampan u formi frankofonog albuma, na formatu A4, u boji i tvrdom povezu, na ukupno 80 stranica. Izdanje sadrži i obiman tekstualni dodatak u kome se nalaze eseji, ilustracije i skice. Adaptirani scenario je uradio sam autor romana dok je za crtež i kolor bio zadužen Nenad Cvitičanin, naš poznati strip-autor i ilustrator. Koricu albuma je i ovoga puta uradio svetski priznati umetnik Aleksa Gajić.

Duge noći i crne zastave 2: Đavolji sanovnik

Srbija, proleće 1386. godine… Iz jednog pograničnog manastira horda akindžija uspeva da ukrade srebrni kivot koji je lično vlasništvo srpskog kneza Lazara. Nakon što to sazna, Lazar odlučuje da u poteru za dragocenim predmetom pošalje svoja tri najbolja viteza: Ivana Kosančića, Milana Toplicu i Miloša Obilića. U međuvremenu, osmanski vladar Murat ima ozbiljne planove vezane za osvajanje Evrope, a prva prepreka koju će morati da savlada jeste mala srpska kneževina. Potaknut savetima zagonetnog derviša Edhema, on odlučuje da udari na pograničnu tvrđavu Pirot čijom odbranom rukovodi odvažni ali ozloglašeni i svojeglavi Stefan Musić. Bitka za kapije Evrope može da počne. U drugom delu stripa, naši junaci dolaze u Prilep i sukobljavaju se sa Porfirionom, vođom najvećeg razbojničkog kolegijuma. Dalja potraga za kivotom odvešće ih na dvor mladog kralja Marka Mrnjavčevića a zatim i u ozloglašenu tvrđavu Prosek gde će se sukobiti sa janjičarskom elitnom jedinicom poznatom kao “Ifritovo bratstvo”.

Album je dostupan na sajtu izdavača, u knjižarama Laguna i Delfi, kao i u striparnicama Alan Ford i Darkvud.

Na niškoj promociji album će moći da se kupi po sniženoj, promotivnoj ceni, a pored njega biće dostupna i druga izdanja System Comics.

Organizator promocije je Studentski kulturni centar Niš

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime