Nikola Pejaković Kolja: Malom Kolji rekao bih – nemoj toliko da piješ i drogiraš se

0
576
Oglasi
Kolja (Arsenal Fest 2021)/ Photo: AleX
Kolja (Arsenal Fest 2021)/ Photo: AleX

Nikola Pejaković Kolja poznat je kao umetnik koji se ostvario na više polja sa podjednakim uspehom. Kolja je tokom svoje, više od 30 godina duge karijere, briljirao kao glumac, scenarista, reditelj i muzičar.

Nezaboravne uloge ostvario je i u komedijama i u dramama, glumeći podjednako dobro i smešne i zastašujuće likove. Devedesetih smo ga rado gledali kao Čorbu u “Složnoj braći”, kao scenarista je učestvovao u hit filmu “Toma” o čuvenom Tomi Zdravkoviću, prva dva dela njegove banjalučke triologije “Meso – Kosti – Koža” ostvarile su veliki uspeh i spadaju među najbolja ostvarenja domaćeg serijskog programa u poslednje vreme…

AKO STE, NEKIM SLUČAJEM, PROPUSTILI… NIKOLA PEJAKOVIĆ KOLJA O LJUBAVI, SNIMAK KOJI SE MASOVNO ŠERUJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Kolja kaže da ljudi često citiraju njegove replike iz serija i filmova.

– Traže da ja to kažem, ponovim… Zašto ljudima ne bih ispunio želju, ako ih to čini srećnim – pa kažem i ja – objašnjava on.

Publika željno iščekuje treći deo “banjalučke triologije” – seriju “Koža”.

– “Koža” je, naravno, opet priča o Banjaluci i ljudima koju tu žive u vreme mira, a prošli su rat. Banjaluka je glavni junak ove trilogije. Snimaće se i u Beogradu, ali i u još nekim gradovima. “Koža” je završni deo trilogije i osećamo veliku odgovornost. Mislim da ćemo, kad se, ako bog da, snimi “Koža”, moći da vidimo jasnu sliku o tome šta smo hteli i gde smo stigli. Ova trilogija je naše životno delo, naš dug onima kojih više nema.

Nikola Pejaković Kolja u Festu/Photo: A. Milovanović
Nikola Pejaković Kolja u Festu/Photo: A. Milovanović

U međuvremenu, gledaoci su imali prilike da vide i Koljinu humorističku seriju “Advokado”. Na pitanje da li je publika razumela sve fore iz ove serije, Kolja odgovara:

– Razumeo je onaj ko je razumeo. Što se mene tiče, ja bolje i drugačije ne mogu. I što je možda važnije – neću. Gledajući šta se sve na televiziji nudi kao humor, mogu da vam kažem da ne želim da trčim tu trku. Ovu seriju će, kao i sve na ovome svetu, oceniti vreme.

– Komediju, pravu komediju, teško je napraviti. Međutim, i dobru dramu je teško napraviti. Sve što je dobro nije lako napraviti. Zato dobrih stvari i nema, odnosno, retke su. Svakih deset-petnaest godina pojavi se nešto zanimljivo – veli Kolja.

NIKOLA PEJAKOVIĆ KOLJA: PRAVDE NA OVOJ ZEMLJI NEMA, NITI ĆE JE IKADA BITI. ODLAZIM NA SELO, TAMO JE POSLEDNJA LINIJA ODBRANE

Na pitanje šta mu je bliže srcu, muzika, gluma ili režija, kaže:

– Važno je da čovek radi svoj posao punim srcem. Muzika jeste uvek bila najbliža srcu, ali čovek sve treba da radi srcem. Gluma, režija, pisanje, sve to čini život koji živim i možda je nepošteno izdvajati muziku. Sve mi je to, bogu hvala, bilo na korist.

Kolja iskreno otkriva i šta bi savetovao Nikoli sa početka karijere.

– Nemoj toliko da piješ i drogiraš se, usraćeš i sebe i Šarca.

HL/Izvor: nportal.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime