Nik Kejv objasnio na koji način “komunicira” sa preminulim sinom

0
237
Oglasi
Nik Kejv/ Photo: Facebook @nickcaveofficial
Nik Kejv/ Photo: Facebook @nickcaveofficial

Muzičar Nik Kejv objavio je na svom vebsajtu The Red Hand Files, dirljiv tekst o tome kako komunicira sa svojim sinom Arturom koji je tragično preminuo 2015. godine.

Kejv je posetiocima sajta dao mogućnost da mu postavljaju pitanja o životu, muzici, karijeri… a nedavno je obožavateljki koja se predstavila kao Sintija, odgovorio na pitanje o svom pokojnom sinu Arturu, prenosi magazin NME.

Sintija je navela da poslednjih godina oseća da kroz snove komunicira sa bliskim ljudima koji više nisu među živima – svojim ocem, sestrom i prvom ljubavlju – i upitala je Kejva da li on i njegova supruga Suzi osećaju da na isti način komuniciraju sa Arturom.

Kejv se zahvalio Sintiji na “predivnom pitanju”, navodeći da “kada volimo, onda i tugujemo”, i da su tuga i ljubav zauvek isprepleteni.

– Tuga je strašno podsećanje na dubinu naše ljubavi i, poput ljubavi, ona je bespogovorna (…) Ona okupira srž našeg bića i kroz naše prste se širi do granica svemira.

– Unutar tog vrtloga svi vidovi ludila postoje; duhovi, duše i vizije u snovima, i sve ostalo što, u našem žalu, postaje stvarno – dodao je Kejv.

Radi se o, kako je naveo, dragocenim poklonima koji su “verodostojni i stvarni” koliko je potrebno da budu.

– Oni su duhovni vodiči koji nas izvode iz tame.

Kejv je otkrio da oseća prisustvo svog sina svuda oko sebe, iako on nije tu.

– Čujem ga kako mi se obraća, vodi računa o meni, vodi me, iako možda nije tu. Redovno posećuje Suzi u njenim snovima, priča joj, teši je, ali možda nije tu (…) Ovi duhovi su u suštini ideje – zapanjujući plodovi naše mašte probuđeni nesrećom.

– Poput ideja, i ovi duhovi govore o mogućnosti. Pratite svoje ideje, jer se s njihove druge strane nalaze promene, razvoj i pokajanje. Prizivajte ih. Dajte im život. Govorite im. Njihove nestvarne i sablasne ruke vraćaju nas u svet iz kojeg smo izbačeni; u bolju sadašnjost i nezamislive promene.

Artur Kejv preminuo je 2015. godine posle pada sa litice visoke 18 metara. Imao je 15 godina.

HL/Izvor: n1.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime