Nije to pesma za muškarce… Evo kako je Mark Nofler prepustio veliki hit Tini Tarner

0
479
Oglasi
Mark Nofler, Tina Tarner/Photo; direstraitsblog.com
Mark Nofler, Tina Tarner/Photo; direstraitsblog.com

Jedan od najvećih hitove legendarne Tine Tarner svakako je “Private Dancer”.

Pesma govori o prostitutki ili striptizeti, koja sebe smatra “privatnom plesačicom”, opisujući koliko se unutra oseća praznom.

“Private Dancer” bila je naslovna numera za istoimeni uspešan povratnički album Tine Tarner iz 1984. godine. Ovu vanvremensku pesmu je napisao čuveni muzičar Mark Nofler za svoj bend Dire Straits, ali je shvatio da nikako ne odgovara grupi.

TINA TARNER: VREME JE DA VAM KAŽEM ZBOGOM I HVALA… OVAJ DOKUMENTARAC JE MOJ POSLEDNJI OPROŠTAJ

Svesno ju je prepostio Tini Tarner, a legendarna pevačica je u jednom intervjuu iz 2004. godine opisala kako je reagovala kada je čula numeru:

– Mark je rekao da ova numera nije za muškarce, nego ženska pesma – rekla je Tina i ispričala da joj je Nofler otpevao stihove pesme:

– Rekla sam mu: “Mislim da si u pravu, to nije pesma za muškarce”. Svidela mi se mnogo. Nisam bila sigurna da li je devojka prostitutka ili klasična privatna plesačica, ali sam mislila da ću to uzeti pesmu – rekla je Tarnerova, a piše songfacts.com.

DUH DIRE STRAITSA JE JOŠ U NJEMU… MARK NOFLER OBJAVIO ALBUM “DOWN THE ROAD WHEREVER”

Tina je tek nakon objavljivanja shvatila je numera o prostitutki.

– Mogu biti naivna u vezi sa nekim od ovih stvari. Uzela sam je jer je to bila neobična pesma. Nikada nisam otpevala takvu pesmu – navela je Tina Tarner u knjizi “Classic Albums”.

Ono što zanimljivo jeste da su na ovoj numeri svirali članovi grupe Dire Straits, uključujući basistu Džona Ajzlija i bubnjara Terija Vilijamsa. Džef Bek je svirao solo gitaru, ali u ovoj pesmi nije svirao autor teksta Mark Nofler.

Podsetite se pesme “Private Dancer”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime