Nije lako biti ni najgori… Kako je nova verzija kultnog crtaća postala najomraženija animirana serija svih vremena

0
349
Velma-HBO-Max promo
Oglasi

Sećate li se crtaća o plašljivom psu Skubiju Duu i ekipe koja je zajedno s njim rešavala misterije? Streaming servis HBO Maks je rešio da se otarasi psa i pruži nam sasvim novu, modernizovanu verziju popularnog serijala.

Ovog puta centralni lik je Vilma, koja je sada biseksualka južnoazijskog porekla. Rezultar? Serija je izazvala toliko negativne reakcije, da je postala najgore ocenjeni animirani serijal u istorji na sajtu IMDb.

Serija “Vilma” namenjena je starijoj publici, a prve reakcije kritičara su podeljene, tako da na Metacriticu ima ocenu 59, prenosi NME.

Reakcije na društvenim mrežama su, s druge strane, većinom negativne.

Da li ste znali da je Frenk Sinatra “kriv” za svetsku slavu najpoznatijeg crtanog psa

Stoga i ne čudi da je na popularnom sajtu IMDb, gde korisnici mogu da ocenjuju filmove i serije na skali od jedan do i 10, „Vilma“ zaradila prosečnu ocenu od 1,3 posle više od 50.000 glasova. To je čini najgore ocenjenom animiranom serijom u istoriji, i treća najgore ocenjena serija uopšte.

Mindi Kaling, koja u seriji pozajmljuje glas Vilmi, je u nedavnom intervjuu za Varajeti objasnila zašto je likovima promenjeno rasno poreklo. Vilma je tako poreklom iz južne, a Dafni iz istočne Azije, dok je Norvil – koji je obožavaocima originalnog crtaća poznatiji po nadimku Šegi – Afroamerikanac.

– Originalni Skubi Du, čiji sam velika obožavateljka, ukorenjen u drugu eru i odražava kulturni pejzaž 60-ih i 70-ih i ono što ljudi tradicionalno prikazuju na TV-u. Imali smo osećaj da ako likovi mogu da budu bilo ko, zašto onda ne bismo uradili nešto novo – rekla je Kaling.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime