Ni mi nismo verovali dok nismo čuli… Hitovi Alisa Kupera preranžirani u – uspavanke za bebe

0
328
Oglasi
Alis Kuper/Photo: Promo
Alis Kuper/Photo: Promo

Roditelji decu od sada mogu da uspavljuju uspavankama koje su ustvari posebno prilagođena muzika rokera Alisa Cupera. Ko bi rekao da njegovi mračni hitovi mogu da budu toliko – umirujući?

Da li ste znali da i bebe, ili bolje reći – njihovi roditelji, čine ciljnu muzičku grupu kojoj se u muzičkoj industriji pridaje sve veća pažnja? Mame su vrlo česta inspiracija pri pisanju pesama: naići ćemo na mnoge pesme posvećene njima, a uskoro stiže i dokumentarna serija Dejva Grola posvećena upravo mamama koje muzičarima tokom karijere pružaju bezgraničnu podršku kao i mirni kutak toplog doma u koji uvek mogu da došu da se odmore.

NEKO PRAVI PIVO, NEKO VISKI, A ALIS KUPER – ČOKOLADNO MLEKO… DA. MLEKO. ČOKOLADNO.

Tate su pak nedavno dobile svoj “Dad Rock” album, a mnogi muzičari, i sami roditelji, uz pesme posvećene ćerkama i sinovima, sve češće kreiraju i posebne verzije svojih pesama prilagođene upravo onim najmanjima.

Iznenađujuće je koliko umirujuće zvuče nove, posebno prilagođene, verzije rock hitova. Čak i ako niste obožavalac muzičkog kataloga shock rockera Alisa Cupera, sigurno ste radoznali kako to zvuči. A ako ga volite i slušate/slušali ste ga nekad, jednostavno je baš cool reći da vam je dete uspavao – Alis Kuper!

Evo kako zvuči kada se njegov najveći hit pretvori u uspavanku. Naravno, pripazite da i sami ne zaspite 🙂

Pomno odabrane melodije i instrumenti

Uz neizostavni hit tu je i ceo album pod nazivom “Lullaby Versions Of Alice Cooper” koji čine ponovo aranžirane i snimljene pesme. Za ovu priliku vokalne deonice nisu otpevane već interpretirane instrumentalnim izvedbama. Notu nežnosti dodatno su dali upravo pomno odabrani muzički instrumenti, a uspavljujućem efektu, uz prilagođene aranžmane, doprinose i dodatni efekti poput zvončića i šuškalica.

ALIS KUPER OTKRIO KAKO BI IZGLEDALA NJEGOVA “SUPERGRUPA IZ SNOVA”… OD 5 ČLANOVA – 5 IZNENAĐENJA

Svaka od 12 pesama takođe je zamišljena i upakovana u već dobro poznati kontekst tradicionalnih uspavanki kao što je i najpoznatija – “Twinkle Twinkle Little Star”. Usput, da li ste znali da se smatra kako je originalnu “Twinkle Twinkle Little Star” melodiju komponovao Mocart, ali i da je klasična muzika, posebno Mocartova, dobra za opšti razvoj deteta – čak i dok je još u maminom stomaku. Za odrasle, Mocartova muzika je, smatraju naučnici, podjednako dobra i za opuštanje i koncentraciju.

“Twinkle Twinkle Little Rock Star”

Album Kuperovih uspavanki objavljen je u sklopu projekta “Twinkle Twinkle Little Rock Star” istoimene kompanije kojoj je glavna misija da “pesme vaših omiljenih izvođača pretvore u prelepe uspavanke”. Osim Alisa Kupera putem muzičkih streaming servisa možemo tako da slušamo i uspavanke Lejdi Gage, Metallice, The Beatlesa, Adel, grupa Bon Jovi, Guns N’ Roses i mnogih drugih.

 

[infobox title=’Priče iz Detroita’]  Kuper će se uskoro (13. maja) okušati i u ulozi voditelja koncertnog online eventa koji organizuje grupa Evanescence, a ranije ove godine objavio je i novo redovno izdanje, svoj 21. solo album, odnosno sveukupno 28. izdanje (ne računajući uspavanke) u dosadašnjoj karijeri. Na najnovijem albumu, “Detroit Stories”, rock ikona je “otvorio vrata u svoj stvarni svet” i otpevao muzičke priče iz svog rodnog grada.[/infobox]

HL/Izvor: mixer.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime