Netflix doneo zvaničnu odluku…  Početkom 2023. kreće naplata deljenja lozinki

0
857
Oglasi
Netflix platforma/Photo: Pixabay.com

Ako podelite svoju lozinku za Netflix s poznanikom ili prijateljem vaša pretplata će poskupeti. Netflix od 2023. godine počinje da naplaćuje deljenje lozinke, a profili postaju podračuni.

Platforma je najavila da će zvanično da počne da naplaćuje ​​deljenje računa početkom sledeće godine, nakon što su to nagovestili poslednjih meseci.

Kralj je pao, živeo novi kralj… Disney Plus je upravo prestigao Netflix po broju pretplatnika

U pismu akcionarima, Netflix je naveo da kompanija namerava da pokrene podračune “dodatnih članova” 2023. godine, što će zahtevati od korisnika da plate dodatnu naknadu za prijatelje i članove porodice koji pristupaju njihovom računu.

Netflix nije precizirao kolika će biti dodatna članarina. Ovaj potez dolazi kada druge platforme počinju da identifikuju načine za sprečavanje i ograničavanje deljenja lozinki.

Netflix u ozbiljnom problemu…  Firma otpušta još 300 ljudi posle novog gubitka pretplatnika i da – uvodi reklame

Prema martovskoj anketi, procenjuje se da jedna trećina američkih Netflix pretplatnika trenutno deli svoje lozinke. Nova politika mogla bi da osigura koristan prihod za platformu, koja je imala burnu godinu.

Iako je kompanija u utorak objavila da je na dobrom putu i da je stekla više od 2 miliona novih pretplatnika, izgubila je pretplatnike u tri uzastopna kvartala i borila se protiv usporavanja rasta.

Kako ponovo dobija zamah, naplata dodatnih članova omogućava kompaniji da počne “da monetizuje sve to neplaćeno gledanje”, rekao je finansijski direktor Netflixa Spens Njuman u razgovoru s investitorima u utorak.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime