Neprijatelj Prelazi Zeku i Po kratkom postupku u Dom omladine Kragujevac

0
629
Neprijatelj prelazi zeku, Deer & Beer Fest 2022/ Photo: AleX
Oglasi

Neprijatelj Prelazi Zeku i Po kratkom postupku nastupaće prvi put u Domu omladine Kragujevac i to u subotu, 3. decembra.

vizual
Photo: Promo

Bend Neprijatelj Prelazi Zeku počeo je sa radim 2012. godine u Novom Sadu i ostao je u nepromenjenoj postavi do danas, radeći od samog početka na autorskim pesmama.

Prvi zvaničan album “Vreme je“ objavljen je 2015. u digitalnom formatu za Nocturne media, a njemu  je prethodio live demo pod nazivom “Bolje nedeljom“, aludirajući na to da je bend u početku funkcionisao samo nedeljom.

Promotivnom turnejom predstavili su se široj domaćoj publici, uglavnom po severnijim gradovima Srbije, a gostovanje bendu Goblini u Beogradu i nastup sa Partibrejkersima na gitarijadi u Ratkovu donelo je bendu malo veći publicitet.

Posle objavljivanja drugog albuma “S naše strane ulice“ 2017. Neprijazelj Prelazi Zeku predstavio se i u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Singlovima “Sud“, “Aleksandar“ i “Ovde rođeni“ dolaze na sam vrh kako zvaničnih tako i nezvaničnih top lista.

Godine 2019. snimili su i objavili “Problem je u ljudima“, izdanje koje se produkcijski razlikovalo od svojih prethodnika.

Deceniju rada zaokružili su albumom “Krv, suze i nojz“ (Multimedia Music), koji opisuje njihovu suštinu kao benda.

Po kratkom postupuku/ Photo: press promo

Po kratkom postupku je nastao 2002. godine u Beški. Prva ozbiljna postava se ustalila u leto 2005. a prvi demo sa šest autorskih pesama snimili su godinu dana kasnije.

Vremenom, bend je počeo s redovnim svirkama po klubovima, gitarijadama i festivalima širom Vojvodine kao i u okviru “Hit Karavana“ Radija BGD 202.

Tokom leta 2009. spremljen je materijal za prvi album. Oktobra 2009. ulaze u studio Matrix u kome su snimili debi album “Iz prve ruke“.

Singlom i spotom “Vrati me u život” punk/rock bend Po kratkom postupku obeležava dve decenije na sceni

Na ovom izdanju su se našle i dve pesme (“Svi na ulice“ i “Istina“) snimljene u studiju Headroom u B.Petrovcu za kompilaciju “DEMOnstracija mladosti vol.2“.

Godine 2012. Snimili su EP pod nazivom “Sve po spisku“, a u novembru 2014. EP “U raskoraku“.

Album je objavljen početkom februara 2015. pod etiketom nezavisne izdavačke kuće SlušajNajglasnije Rec.

Tokom 2018. u studiju Socijala u Novom Sadu, bend je snimio 10 pesama koje su se našle na albumu “Slika i Neprilika“.

Svirka bendova Neprijatelj Prelazi Zeku i Po kratkom postupku počinje u 20:00 časova u Domu omladine Kragujevac.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime