Nepoznata istorija… Harison Ford radio kao roadie za The Doors: Bili su neobuzdani, posle turneje s njima poželeo sam da odem u manastir

0
350
Oglasi
Džim Morison, Harison Ford/Photo: printscreen
Džim Morison, Harison Ford/Photo: printscreen

Kad ste velika holivudska zvezda, s karijerom koja ne samo da traje decenijama, nego uključuje neke od najomiljenijih filmova ikad, javnost znati gotovo sve o vama.  Ipak, nekako potpuno neošaženo prošla je činjenica da je legendarni Harison Ford nekada radio kao roadie za bend The Doors.

Svatko mora da počne negde u filmskom stvaralaštvu, a za mladog Harisona Forda, to je bio koncertni film “Feast of Friends” 1968. godine, o životu na putu s tada najžešćim bendom – The Doors. Putu koji je Forda gotovo odgovorio od života u šoubiznisu, pošto je bio svedok brojnih pijanki, drogiranja i svega i svačega što se događalo na turneji benda.

HARISON FORD: NIKO DRUGI NE MOŽE DA BUDE INDIJANA DŽONS, AKO MENE NEMA – NEMA NI NJEGA

Harisonov prijatelj sa UCLA, Pol Ferara, pozvao je tadašnjeg studenta koji se bavio stolarijom i sanjao o filmskoj slavi, da radi na projektu kao drugi snimatelj. Ford je brzo morao da nauči osnove snimanja kamerom i posle  kratke probe na Sixth Annual Renaissance Pleasure Faire u Agori, Kalifornija, gde su bili i članovi Doorsa Džon Densmor i Robi Kriger, polžio je test.

To je Ferari bilo dovoljno da pošalje Forda u divljinu severnokalifornijskog Folk-Rock festivala da snimi bend u jednom od njihovih prirodnijih okruženja. Iako je Ford stalno kulao kako je njegova kamerica amaterska, veliki deo onoga što je snimio tog dana našlo se u konačnoj verziji filma, pa nema sumnje da je bio vrlo solidan kamerman.

Harison Ford prisetio se saradnje s Džimom Morisonom i bendom The Doors:

– Radio sam road-movie sa The Doors, trajalo je sve desetak dana, koncertna turneja. Kada se to završilo, bio sam na korak od toga da odemu manastor. Mislio sam da je to u redu, ali nisam mogao da pratim tu ekipu. Bilo je to previše za mene.

U snimku koji sledi Ford se priseća nezaboravnih nedelju i po dana provedenih s The Doorsima. Video sadrži i snimke Forda koji sarađuje s bendom i Morisonom. Nezaboravni momenti koji nam prikazuju velčikog akcionog junaka koji trčakara kao roadie za legendarni bend.

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime