Neocracy, metal bend iz malog sela u Saksoniji, objavio singl “Torment”

0
297
Neocraty/Photo: Neocraty promo
Oglasi

Nemački metal bend Neocracy predstavio je svoj novi singl, pod nazivom “Torment”.

Tokom leta 2020. godine, Volker i Tim Panek (otac i sin) i Franciska Stolze odlučili su da snime nekoliko pesama “za svoju dušu” kako bi ispunili vreme pandemije na smislen način.

– Svo troje smo povezani kroz različite bend projekte i imamo dosta iskustva s nastupima uživo. Naš cilj je bio stvaranje dobro strukturiranih pesama visoke prepoznatljivosti i očuvanje organskog zvuka instrumenata – objašnjava Volker, gitarista i autor u bendu.

Ime za ovaj projekat brzo je pronađeno – Neocracy, igra reči za novu demokratiju. Neocracy je bio prethodni projekat Volkera koji je s njim objavio dva albuma nekoliko godina ranije. Bubnjar na debi albumu nove grupe bio je bivši bubnjar originalnog benda.

Neocracy ne ograničava sebe na određeni tip metala ili, zapravo, stil muzike. Njihov nedavno objavljeni album “Pure Organic” kombinuje numetal i hip hop, između ostalog. Ovo izdanje ima i folk uticaje, opuštajući ritam, ali i dalje zadržava metal atmosferu. Čiste akustične gitare, jednostavan ritam, i čist melodični, blago promukli vokal sa dvostrukim harmonijama.

– U početku su pesme bile napisane samo za nas jer u današnje vreme ne bi trebalo imati iluzija o sticanju slave ili prihoda u muzičkoj industriji – kaže Volker i dodaje:

– Ali u studiju se desilo nešto divno. Svako od muzičara uložio je toliko srca i ličnih emocija u pesme da bi možda trebalo da budu predstavljene širem auditorijumu. U svakom slučaju, mislimo da muzika funkcioniše samo kroz emocije i lična iskustva.

Dom benda je Eisdorf, malo selo u Saksoniji-Anhaltu u Nemačkoj.

Pogledajte spot za “Torment”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime