Ne(normalni) i Zdenko Kolar objavili spot “Retko te viđam sa devojkama” kao najavu za koncert 20. aprila                            

0
341
(ne)normalni i Zdenko Kolar/Photo: sreenshot YouTube
Oglasi

Ovog proleća Vlada Divljan bi napunio 65 godina… Prvi od koncerata u njegovu čast održaće se  u četvrtak, 20. aprila u Domu omladine Beograda. U susret koncertu posvećenom “večitom dečaku” ne(normalni) i Zdenko Kolar objavili su video za pesmu “Retko te viđam sa devojkama”. Spot je snimljen na koncertu u MTS dvorani.

Ne(normalni) su autorski bend iz Novog Sada. Do sada su objavili dva albuma – “(ne)kompaktibilnosti” i “Refren za poneti”. Godinama unazad, u saradnji sa nekadašnjim basistom grupe Idoli Zdenkom Kolarom, sa ljubavlju izvode pesme Vlade Divljana.

Idol pre Idola… Ovako je pričao Vlada Divljan, frontmen grupe Zvuk ulice

Vlada Divljan rođen je 10. maja 1958. godine u Beogradu. Sedamdesetih godina prošlog veka bio je član bendova Merlin i Zvuk Ulice, ali je njegovu karijeru svakako obeležio rad sa grupom Idoli, sa kojima je objavio tri albuma i maksi singl. “Odbrana i poslednji dani” proglašen je najboljim albumom sa prostora bivše Jugoslavije (Rolling Stone, 2015).

Od 1985. godine, nakon što su Idoli prestali sa radom, Divljan započinje izuzetno uspešnu solo karijeru. U periodu od 1991. do 1997. godine živeo je u Australiji, gde se bavio filmskom muzikom, a nakon povratka u Srbiju formira Old Stars Bend, a nešto kasnije i bend Nevladina Organizacija. Sa zagrebačkim bendom Ljetno Kino objavio je “live” album i EP “Četiri godišnja doba”. Od juna 1999. godine živeo je i radio u Beču gde je i preminuo 4. marta 2015. godine.

Uvek dečak, uvek idol… Osam godina bez Vlade Divljana

Na koncertu 20. aprila (ne)normalni i Zdenko će svirati omiljene numere iz svih perioda bogate Vladine karijere uključujućii i rad sa bendom Ljetno Kino. Ulaznice za beogradski koncert dostupne su na svim prodajnim mestima tickets.rs

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime