Nemojte paliti TV, jer sve može otić “U3PM”… Poručuju novim singlom Dubioza i Dino Šaran

0
325
Dubioza kolektiv, Arsenal fest 2023/ Photo: AleX
Oglasi

Singl “U3PM” opušteno, ali jako ozbiljno upozorava da slučajno ne upalite TV jer bi sve lako moglo otić’ u tri fine materine.

“U3PM” je ujedno i prvi singl sa Dubiozinog predstojećeg novog studijskog albuma.

Jedna od najvećik grupa regiona i jedan od najuticajnijih pop rock autora sa ovih prostora, Dubioza kolektiv i Dino Šaran, u još jednoj saradnji vešto seciraju mentalitet ljudi uz prstohvat snažnih poruka.

Novi singl i live spot sniman je u Kinu Bosna, a motivima odaje ideju pesme.

Dubioza kolektiv, Arsenal fest 2023/ Photo: AleX

– Pesma je nastala na jednom tipičnom sarajevskom derneku. Govori o iskonskoj potrebi čoveka da pojegne od apokaliptične realnosti i traženju spasa u raskošnoj mezi, bogatoj ponudi pića i rekreativnih droga. Pesma sadrži nepoznate reči: “stelja” – suvomesnati ovčiji proizvod, “hajr” – dobro i “u 3 p.. m….” – mesto lošeg događaja – poručila je Dubioza, a Dino Šaran se nadovezao:
– Ovom prilikom potvrdjujem sve što su izjavile kolege iz Dubioze. Neke od najboljih ideja nastaju upravo na dernecima. Tako je bilo i ovaj put.

Posle ranijih saradnji Dubioze i Šarana na pesmama kao što su “Autopilot” i “Zemlja gori” dovoljno je samo pogledati komentare slušaoca i jasno je da njihove poruke duboko odjekuju regionom.

Još jedna fantastična saradnja na pesmi “U3PM” dokaz je da svojim tekstovima i muzikom pogađaju u centar.

Dubioza kolektiv, Arsenal fest 2023/ Photo: AleX

Nakon prošlogodišnje turneje “20 Years High” kojom su obeležili dve decenije na sceni, objavili veliku vinilnu kolekciju, rasprodali koncerte po Evropi i Meksiku, Dubioza se upravo vratila i sa dugačke australijsko – novozelandske turneje.

Ali, i beogradska publika uskoro će doći na red, jer grupa stiže u junu na Beer Fest.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime