Nemoguća misija zvezde “Nemoguće misije”… Glumac traži veće poreze za bogataše kao što je on

0
221
Oglasi
Sajnom Peg/Photo: YouTube printscreen
Sajnom Peg/Photo: YouTube printscreen

Britanski glumac Sajmon Peg nedavno je potvrdio da će se pojaviti i u sedmom delu franšize “Nemoguća misija”. On se prvi put pojavio u trećem delu, a važnost njegovog lika Bendžija Dana iz filma u film bila je sve veća.

Međutim, popularnost i sve bolja finansijska situacija (britanski mediji njegovo bogatstvo procenjuju na sedam miliona funti) nisu ga omeli u pridruživanju  kampanji Millionaires Against Pitchforks.

Ta kampanja, koju je podržalo 120 osoba i koja je pokrenuta u vreme Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, traži veće poreze za bogataše kao i nove zakone kojima bi se sprečilo izbegavanje poreza.

U kolumni koju je objavio u The Timesu, Peg kaže kako na prvi pogled ovakav njegov potez, od osobe koja ima sreću da  ima dobro plaćen posao, izgleda neetično.

“Nejednakost nije neizbežna, to je stvar političke odluke. Nejednakost je proizvod vladine politike koja favorizuje vrlo bogate na račun siromašnih”, napisao je Peg dodajući: “Popravka pokvarene ekonomije možda izgleda previše kompleksno za brojne svetske lidere, pa neka vam milioneri za početak pomognu. Oporezujte ih. Oporezujte ih više i napravite to sada”.

Uz to, naveo je kako je nepravda svetske ekonomije pogoršana sistemom u kojem milijarder legalno može da plati manji porez od svog asistenta a multinacionalna kompanija može da plati  manji porez od dućana na uglu.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime