NEMA MILOSTI ZA STARE HEROJE… Jan Gilan poručio klincima: Budite hrabri, šokirajte nas, “obrišite pod” sa našom generacijom

0
357
Oglasi
Jan Gilan/Photo: Facebook@iangillanofficial
Jan Gilan/Photo: Facebook@iangillanofficial

Frontmen Deep Purple Jan Gilan podelio je svoj savet o tome kako mlađi umetnici mogu da dostignu istu dugovečnost kao i oni – ohrabrujući ih da se ne obaziru na heroje i da naprave sebi sopstveni prostor.

Gilan je govorio za NME na crvenom tepihu Ivorsa 2019. godine, gde je Deep Purple osvojio Međunarodnu nagradu za dostignuća.

Upitan da li sluša neke mlađe bendove, Gilan je odgovorio:

– Ne, držim se dalje od svega toga. I to iz dobrog razloga. Kada sam bio u njihovim godinama, odbio sam Frenka Sinatru, Binga Krosbija, Endija Vilijamsa i Dina Martina. Sad shvatam da su svi bili veliki umetnici, ali u to vreme, kao mladić, morate da “raščistite palubu”. Postoji, kad si mlad, neka vrsta pozitivnog psihološkog vandalizma koji se odvija u vama – rekao je legendarni pevač i nastavio:

– Sada sam u tom položaju. Moram da se povučem. Moj ujak je bio džez pijanista, i sećam se da, kad smo uradili “Deep Purple In Rock”, on je istrčao iz sobe vrišteći govoreći: “Ne mogu ništa da čujem, ne mogu da čujem nikakve instrumente”. Trljao sam rukama ruke i pomislio – “sjajno”. Uznemirio sam prethodnu generaciju i čoveka koga jako poštujem. Zato ne mislim da je ispravno da bilo šta komentarišem sada.

Gilan je dodao:

– Jedini savet koji mogu dati je da apsorbujete koliko god možete iz tako širokog spektra koji imate pred sobom. Ako ste u rock bendu i samo upijate Black Sabbath, Led Zeppelin i Deep Purple početke onda nećete imati mnogo slobode. Mi smo upijali sve, od Betovena i Šopena, do Džimija Hendriksa, DžomiMičel i Boba Dilana. Ako to uradite, to će vam dobar poslužiti do kraja karijere.

HL/Izvor: nme.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime