Nema boljeg izbora… Entoni Hopkins igra “oca psihoanalize” u filmu “Frojdova poslednja seansa”

0
217
entoni Hopkins, The Father/Photo: printscreen
Oglasi

“Frojdova poslednja seansa”, je novi film reditelja Meta Brauna, koji prati život najčuvenijeg lekara, psihijatra i osnivača psihoanalize. U glavnim ulogama su Entoni Hopkins (Frojd) i Metju Gud (Levis).

Marta Stjuart otkrila: Ostavila sam Hopkinsa jer sam u njemu sve vreme videla Hanibala Lektera

Radnja filma smeštena je uoči Drugog svetskog rata, a priča prati sastanak između Frojda i Luisa, u domu psihoanalitičara u Londonu, tokom koga raspravljaju o postojanju Boga.

Ovo ostvarenje takođe istražuje Frojdov jedinstven odnos sa njegovom naslednicom Anom, koju igra Liv Liza Friz i Luisov nekonvencionalni odnos sa majkom njegovog najboljeg prijatelja.

Entoni Hopkins: Nemam kontakt sa ćerkom, otuđili smo se… Nemam pojma ni da li ima decu, završena je to priča, takav je život…

Film predstavlja adaptaciju istoimene drame Marka Sen Žermena, koja je prvi put izvedena 2009. godine. Snimanje se odvija u Irskoj i privodi se kraju.

Među ostalim članovima glumačke ekipe su Džodi Balfur, poznata po ulozi u Netfliksovoj seriji “Kruna”, Stiven Kembel Mur iz mini-serije “Airbenders”, Džeremi Nortam, takođe poznat po ulozi u “Kruni” i Orla Brejdi iz serije “Zvezdane staze: Pikard”.

Sigmund Frojd/ Photo: pinterest.com

Sigmund Frojd je glavni predstavnik psihoanalize. On je izneo teoriju po kojoj je čovek nesvesno biće, bez mogućnosti slobodnog odlučivanja, ne može donositi racionalne odluke, pa čak ni vladati samim sobom. To je u potpunosti odudaralo od dotadašnjeg tradicionalnog shvatanja i tumačenja čoveka.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime