Nele Karajlić u hrvatskim medijima: Samo izbegnut rat je dobijen rat

0
430
Dr. Nele Karajlić (Priča 2021)/ Photo: AleX
Oglasi

Dr. Nele Karajlić, bivši frontmen sarajevskog Zabranjenog pušenja gostovao je u popularnoj hrvatskoj televizijskoj emisiji “Nedjeljom u dva” urednika i voditelja Aleksandra Stankovića na HRT.

Povod za gostovanje bio je koncert koji će 17. juna održati u zagrebačkom Hala parku, ali još i više Karajlićev javni sukob s bivšim kolegom iz benda, Sejom Sexonom, koji ga je tužio i zabranio mu izvođenje pesama njihovog zajedničkog sastava a koje potpsuje gitarista.

Zabranjeno pušenje tuži Neleta Karajlića

Odgovor dr Karajlića… Šta Nele ima da kaže o Zabranjenom Pušenju

Karajlić, odnosno Nenad Janković, odmah je na početku emisije izjavio da u Zagrebu neće izvoditi pesme kojima je autor Sejo. Nakon toga Stanković je pitao pevača da li je četnik, budući da su jedan od razloga zabrane izvođenja pesama upravo navodni srpski nacionalistički stavovi po kojima je Nele postao zloglasan za vreme rata u Bosni i Hercegovini. Karajlić je odbacio takve insinuacije i javno se deklarisao kao pacifista.

– Samo je izbegnut rat dobijen rat – rekao je.

Spomenuo je i pesmu “Wanted Man” u kojoj je opevao Radovana Karadžića, pritom ponovivši teze koje je ranije objavio na Facebooku, a uglavnom se svode da su postojale verzije te pesme u kojima se ne spominje Karadžić već Fikret Abdić i Ante Gotovina. Ponovio je da nije nacionalista, a kao dokaz za to naveo je svoju porodicu u kojoj ima pripadnika svih narodnosti.

Nele Karajlić o budućnosti rok muzike: Završiće kao opera, u nekoj vrsti muzeja…

Karajlić se prisetio i osamdesetih godina, zlatnog perioda za njegov bend, kao i svog delovanja u komičarskoj ekipi Top lista nadrealista. Kaže da je do raspada Pušenja došlo zato što Sejo više nije želeo da sarađuje s njim, pa je predložio da obojica zadrže pravo na korišćenje imena benda, ali kao što je poznato, odlučeno je da samo tzv. zagrebačka struja nastavi da nastupa pod nekadašnjim nazivom. Ne isključuje, kaže, mogućnost da se ponovno sretne s bivšim kolegom jer su im prethodni susreti bili “prijatni”.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime