Neki fanovi hejtuju Slayer, kažu da su se okupili samo zbog love… Žena Gerija Holta im poručila: Ne morate da dođete, koga briga!

0
255
Slayer/Photo: Martin Häussler, press promo
Oglasi

Supruga gitariste Slejera Gerija Holta je preko društvenih medija kritikovala najavu okupljanja kultnog thrash metal benda.

Slayer – Holt, basista/pevač Tom Araja, gitarista Keri King i bubnjar Pol Bostaf – penzionisali su se 2019. posle oproštajne svetske turneje a ta odluka se pripisuje Arajinoj iscrpljenosti životom na putu u to vreme.

Definitivno… Vraća se Slayer, najavili prve nastupe posle pet godina

Holt se vratio u svoj dugogodišnji bend, Exodus, nakon raspada, dok su Bostaph i King počeli tiho da rade na solo albumu Kinga. Album je najavljen 5. februara 2024. godine, pod nazivom “From Hell I Rise”, na kojem takođe učestvuju Fil Demel (gitare), Kajl Sanders (bas) i Mark Oseguada (vokal).

Pravo iz pakla… Keri King, gitarista Slayera, finišira solo album, stigao i prvi singl sa “From Hell I Rise”

U intervjuu za Rolling Stone, King je otkrio da “From Hell I Rise2 sadrži muziku prvobitno napisanu za planirani nastavak poslednjeg albuma Slayera, “Repentless” (2015). Takođe je rekao:

– Ja i Tom nikada nismo bili na istoj strani – kao i da nisu razmenili nijedan sms od kada se Slayer razišao.

Sve ovo je učinilo šokantnim kada su Slayer najavili svoj povratak na dva festivalska datuma u ​​SAD u septembru 2024. Bilo je to otkriće koje je naišlo na oduđevljenje metal zajednice, presrećne što se vraća bend koji stoji iza takvih thrash klasika kao što su “Reign In Blood” (1986) i “Seasons In The Abiss” (1990).

Slayer/Photo:Selbymay, wikipedia.org, public domain

Međutim, bilo je i kritika širom društvenih medija, uz navode da se bend ponovo okupio isključivo iz finansijskih razloga i da su lagali na svojoj opsežnoj “oproštajnoj” turneji pre pet godina.

Liza Holt, Gerijeva supruga, odbila je takve primedbe na Facebooku. Napisala je:

“Da, istina je.. uzbudljiva avantura za bend i fanove!
Svim ljudima koji govore ‘oni su lažovi’ ‘mora da su ostali bez novca’ ‘nije Slayer isti bez toga i toga’ … Imam poruku za sve vas… NE IDITE.. i za sve ljude koji su bili na poslednjim koncertima turneje i uživali u tome… super!!
Ovo nije “TURNEJA”, to su neki datumi… i ODLIČNE VESTI!!! I svi koji misle da znaju sve unutrašnje informacije… vi nikako ne možete to da znate. Zato samo uživajte u činjenici da će ovaj neverovatni bend ove godine svirati neke neverovatne nastupe… idite ili nemojte… nikome nije stalo!!!!!”

Slayerove jedine potvrđene aktivnosti do sada su nastupi na festivalu Riot u Čikagu 22. septembra i na festivalu Louder Than Life u Kentakiju 27. septembra. Nova muzika nije objavljena niti najavljena.

HL/zvor: loudersound.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime