“Nebesnom tišinom” Mizar zatvara “Večnu prazninu”

0
334
Oglasi
Mizar (DOB)/ Photo: AleX

Šesto ukazanje, poznati makedonski Mizar, premijerno je imao u decembru 2022. pred beogradskom publikom, gde je sjajnim koncertom u Domu omladine na najbolji način predstavilo aktuelni album “Večna praznina”.

“Nebesna tišina” je posljednji singl s pomenutog izdanja. Prema rečima Gorazda Čapovskog (osnivača benda) pesma je inspirisana numerom “Midnight Summer Dream” The Stranglersa, “jednog od najboljih bendova popularne glazbe“.

Tekstualno-vokalnu dimenziju besprekorno je izneo duboki bariton Zorana Tortevskog, pevača koji vizantijsko pojanje moćno i upečatljivo uklapa u Mizarovo stvaralaštvo.

Mizar
Zoran Tortevski, Mizar (DOB)/ Photo: AleX

“Nebesna tišina” posljednja je na albumu, i zaista moćno zatvara krug, čemu svedoče i reči kritičara Marinka Krmpotića (Novi list):
– Za sam kraj Mizar čuva “Nebesnu tišinu”, divnu pesmu smirenja, još jedno putovanje u nematerijalno, astralno i eterično.

Tokom više od četiri decenije rada, jedina konstanta benda je njegov osnivač – Gorazd Čapovski, a zajedno sa sadašnjom, savršeno usklađenom postavom u sastavu Zoran Tortevski (vokal), Pece Kitanoski (bas), Aleksandar Ristovski Princ (električna gitara) i Georgi Božikov (bubnjevi), Mizar je pokazao da je njegovo stvaralačko vrelo još puno i da se njihove materijale itekako isplati čekati.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime