Najveći promašaj u istoriji Holivuda dobija novu šansu… “Waterworld” postaje TV serija

0
553
Oglasi
Waterworld, promo
Waterworld, promo

“Waterworld”, postapokaliptični spektakl s Kevinom Kostnerom u glavnoj ulozi smatra se jednim od najvećih promašaja u istoriji Holivuda, a smatra se i najvećim od tri velika udarca na karijeru pomenutog glumca, koji je nakon toga izgubio poverenje studija i prestao da bude “magnet za publiku”.

I premda je nakon toga nanizao brojne vrhunske projekte, Kostner je službeno okončao desetogodišnji niz hvaljenih i/ili komercijalno uspešnih filmova.

SNIMA SE TV SERIJA “INTERVJU SA VAMPIROM”…  KO ĆE ZAMENITI BREDA PITA I TOMA KRUZA U ULOGAMA LUJA I LESTATA?  

Gledajući iz ove perspektive, kritika i mediji uživali su gazeći po filmu jer se radilo o visokobudžetnom spektaklu čiji je najveći problem upravo taj što nije privukao publiku, a ne to da se radilo o katastrofalnom filmu ili očitom promašaju. Na sve to, visokobudžetni spektakl na moru samo je dve godine kasnije postao jedan od najuspešnijih filmova svih vremena – “Titanic”.

Vrlo jednostavna premisa “Mad Maxa na vodi” odlično je funkcionisala, a ono što je filmu nedostajalo na polju originalnosti, nadoknadio je eksplozivnim scenama koje su pokušale da naglase koliko je novca u film zapravo uloženo. Kostner je uložio sopstvenih 22 miliona i verovao u uspeh, ali to se negativno odrazilo na atmosferu na snimanju jer se glumac neprestano mešao u posao reditelja i scenarista, a kasnije se uplitao i u montažu.

Waterworld, promo
Waterworld, promo

Njegova nastojanja da po svaku cenu izbegne još jedan filmski promašaj nisu urodila plodom, a vratio je tek 55% budžeta koji se na kraju popeo na 235 miliona dolara. Film je tek godinama kasnije uspeo da vrati uloženo, a od 2013. do sada, zaradio je i dodatnih osam miliona dolara.

Uzevši sve to u obzir, “Waterworld” deluje kao jedan od onih projekata koje studiji više ne bi dirnuli ni štapom, ali ono što ne funkcioniše u okvirima nekadašnjeg Holivuda itekako je zabavno striming servisima koji troše abnormalne količine novca na projekte koji na papiru ne deluju kao posebno isplativa ideja.

DRUŠTVENA IGRA “RIZIKO” POSTAJE TV SERIJA… KAKO? NEMAMO POJMA…

Den Trahtenberg, reditelj “10 Cloverfield Lanea”,  stoji iza ove sulude ideje da film pretvori u seriju. Prema pisanju Collidera, reditelj je uspeo da ubedi neimenovani striming servis da je došlo pravo vreme za TV verziju filma.

Sve što je za sada poznato je da će radnja biti smeštena dvadeset godina nakon radnje iz filma. Budžet će verovatno biti visok jer ovo deluje kao skup podvig, ali striming servisi prave “hrabre” poteze i ulažu astronomske iznose u projekte kao što je HBO-ova 200 miliona teška ekranizacija video igre “The Last of Us” ili TV verzija “Gospodara prstenova” za čiju će prvu sezonu Amazon iskeširati gotovo pola milijarde dolara.

HJL/Izvor: index.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime