Najteža životna borba Džoni Mičel: Već pet godina ne mogu da hodam, ne mogu da sviram, ali neću da se predam, biću opet ona stara

0
230
Oglasi
Džoni MičelPhoto: YouTube printscreen
Džoni MičelPhoto: YouTube printscreen

Legendarna američka folk pevačica Džoni Mičel izjavila je da se i dalje bori da ponovo hoda posle rupture moždane aneurizme koju je imala 2015. godine, kada je umetnica jedno vreme izgubila i moć govora.

– Nisam skoro pisala… Ne sviram gitaru, ni klavir, ništa – rekla je pevačica u jednom od retkih intervjua, koji je dala za britanski list The Guardian.

NIJE SAMO MUZIČARKA I PESNIKINJA… POSLE 48 GODINA PONOVO OBJAVLJENI AKVARELI DŽONI MIČEL

Džoni Mičel (76) je rekla da njen oporavak zahteva dosta vremena.

– Samo sam koncentrisana da vratim zdravlje – rekla je ona koja je svoju bitku uporedila sa dečjom paralizom koju je imala u mladosti.

– Oporavila sam se od dečje paralize i evo me opet, borim se – dodala je ona.

Pevačica je 31. marta 2015. hitno prebačena u bolnicu u Los Anđelesu zbog rupture moždane aneurizme. Nekoliko meseci nije mogla da govori.

Džoni Mičel, čije je pravo ime Roberta Džoan Anderson, dobitnica je osam nagrada Granmy, uključujući i onu za životno delo (2002), a članica je Kuće slavnih rokenrola od 1997.

WOODSTOCK – POSLEDNJA UTOPIJA… SVE ŠTO NISTE ZNALI O FESTIVALU KOJI NIKADA NIJE BIO “SAMO FESTIVAL”

Karijeru je počela kao ulična pevačica u rodnoj Kanadi, pre nego se preselila u južnu Kaliforniju, gde je krajem 1960-ih počela da nastupa na tada vrlo razvijenoj folk sceni. Prvi veći uspeh donosi joj drugi album, “Clouds”, sa pesmama “Both Sides Now” i “Chelsea Morning”, za koji dobija i prvi Grammy za najbolje folk izvođenje.

Album “Ladies of the Canyon” iz 1970. donosi hit “Big Yellow Taxi” i jednu od himni tog doba “Woodstock”, a sledeče godine objavljuje “Blue”, koji je časopis Rolling Stone postavio na 30. mesto svoje liste “500 najvećih albuma svih vremena”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime