Najgora dizajnerska odluka u istoriji? Odletela plava ptičica, stigao – X (anketa)

0
220
Twitter X, shutterstock
Oglasi

Vlasnik društvene mreže Twitter Ilon Mask danas je predstavio novi logo te društvene platforme, beli znak “X” na crnoj pozadini, koji treba da zameni poznati simbol plave ptice.

Mask i šefica ove društvene mreže Linda Jakarino su odvojeno na toj društvenoj mreži objavili logotip “X”, projektovan na zgradu kompanije Twitter u San Francisku, prenosi Reuters.

Džek Vajt sasuo sve “u lice” Ilonu Masku i napustio Twitter

Na pitanje jednog od korisnika kako će se sada zvati objave na Twittera poznate kao tvitovi, Mask je odgovorio: “Iksovi”.

Zvanična stranica Twittera na ovoj platformi je promenjena na “X”, ali stranica x.com nije aktivna.

– Uskoro ćemo se oprostiti od brenda Twitter i postepeno, od svih ptica – saopštio je Mask juče na toj društvenoj mreži.

On je tom prilikom rekao da želi da promeni logo Twittera i pitao milione svojih pratilica da li bi im se svidela promena boje pozadine sajta iz plave u crnu.

– X je budućnost neograničenih interakcija… globalno tržište za ideje, robu, usluge i mogućnosti – objavila je juče Linda Jakarino na ovoj društvenoj mreži.

Tom Jork je, ustvari, izmislio Twitter… napravio je samo jednu, početničku grešku…

Originalni logo Twittera, plava ptica, je dizajniran 2012. godine, a još može da se vidi na ovoj platformi, navodi britanska agencija.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime