Najbolje čuvana tajna najluđeg crtaća ikada… Da li znate odakle su Ren i Stimpi?

0
1319
Oglasi
Ren i Stimpi/Photo: printscreen
Ren i Stimpi/Photo: printscreen

“Ren i Stimpi” je crtana serija koju su sva deca želela da gledaju i to krišom radili tokom dvehiljaditih godina, jer su je (gotovo) svi roditelji mrzeli.

Ona svakako spada u jednu od najkontroverznijih dečijih serija, niz epizoda nikada nije prikazano zbog svoje kontroveryne sadržine, a mnogi scenaristi koji su radili na njoj su dobili otkaz. Međutim, za jedan neobičan detalj mnogi nisu znali.

USPON I PAD RENA I STIMPIJA… POGLEDAJTE TREJLER ZA DOKUMENTARAC O NAJKONTROVERZNIJEM CRTAĆU IKADA

Naime, glavni junaci Ren i Stimpi su – iz Jugoslavije. Ovo je prvi put pomenuto u drugoj sezoni serije, a potvrđeno u epizodi “Poseta Antoniju”. Prikazano je da likovi žive u Holivudu, ali u Jugoslaviji. Neobična je njihova odluka, pošto je epizoda emitovana 1992. godine. Međutim, ovo je dugo bila tajna, pošto ova epizoda serije nikada nije emitovana na malim ekranima.

Ren i Stimpi/printscreen
Ren i Stimpi/printscreen

Mnogi fanovi se pitaju zašto su se odlučili baš za Jugoslaviju. Kasnije je objašnjeno da je bio reč o dobronamernoj šali. Naime, tokom cele serije su se glavni likovi hvalili da su iz Holivuda. Zbog toga je prikazano da su iz Holivuda, ali u Jugoslaviji, koja tada više nije postojala. Na ovaj način je gledaocima prikazano da Ren i Stimpi i njima slični  mogu biti samo “holivudske zvezde” iz neostojeće zemlje.

Pogleajte tu čuvenu epizodu:

https://www.youtube.com/watch?v=VJJDKxW29co&feature=emb_title

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime