Nagrade za životno delo Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Dušku Gojkoviću, Đorđu Marjanoviću i YU grupi

0
208
YU grupa/ Photo: Facebook @YUgrupakoncerti
Oglasi

Nagrade zaslužnima u džezu, zabavnoj i rok muzici biće dodeljene 20. marta, na dan kada Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike obeležava 65 goduna od osnivanja.

Dirigentu Bubiši Simiću biće dodeljena specijalna nagrada za doprinos muzici, a nagradu za životno delo iz oblasti džez, pop i rok muzike dobiće Duško Gojković, Ðorđe Marjanović i Yu grupa.

Nagrada za novu muzičku nadu, koja je uspela da se etablira na muzičkoj sceni u poslednjih pet godina, pripala je grupi Irie FM.

Svim laueratima biće dodeljene posebno livene, pozlaćene statuete.

Irie Fm/ Photo: Magazin 42
Irie Fm/ Photo: Magazin 42

Organizacija muzičkih autora Srbije SOKOJ, kao partner ove manifestacije, dodeliće i posebna priznanja u tri kategorije- za najemitovaniju numeru domaćih autora u 2017. iz oblasti džez, pop i rok muzike.

Ova priznanja biće dodeljena na osnovu reprezentativnih uzoraka iz baze podataka SOKOJ-a.

Na proslavi u Wurts Platz baru, Udruženje će dodeliti i povelje organizacijama i pojedincima koji svojim angažovanjem u medijima doprinose pozicioniranju i popularisanju vrednog i kvalitetnog muzičkog sadržaja.

Vlada Divljan/ Photo: Predrag Popovic
Vlada Divljan/ Photo: Predrag Popovic

Posebne povelje, posuhumno su namenjene nekadašnjim istaknutim članovima Udruženja, Milivoju Mići Markoviću, Lazi Ristovskom, Miši Blamu, Cunetu Gojkoviću Vladi Divljanu, Milanu Delčiću Delči i Zoranu Božinoviću, dok će povelje za doprinos popularizaciji muzike biti uručene Peci Popoviću, Petru Janjatoviću, Aleksandru Žikiću, Katarini Epštajn, Branki Glavonjić i Jeleni Vlahović.

Najavljeni su nastup dobitnika nagrada i projekcija kratkih filmova o dobitnicima, koji su režirani specijalno za ovu priliku.

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike je među najstarijim udruženjima i okuplja više od 2.000 članova među kojima su najeminentniji umetnici naše zemlje.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime