“Nacija”, novi multimedijalni projekat grupe Vrooom

0
228
Photo: Facebook/ Vrooom
Oglasi

Posle dve godine uspešnih nastupa sa muzičkom predstavom “Dogvil”, koja je imala 57 igranja u punim salama širom Balkana i učešća na značajnim regionalnim festivalima, Vrooom ponovo nastupa u starom sastavu: Vanja Vukotić – vokal, Vladimir Marinković – bubnjevi, Jamal Al Kiswani – saksofon, Marko Grubić – bas gitara, klavijature, elektronika.

Novi projekat pod nazivom “Nacija” biće premijerno izveden 4. novembra u 21:00 čas u sali PMF-a u Kragujevcu, a za potrebe nastupa bendu će se priključiti i glumica Aleksandra Janković.

“Nacija” je umetničko-istraživački projekat čiji konačni rezultat treba da bude muzičko-scensko delo, koje uključuje video, film, pozorište, muziku i interakciju s publikom. Na formalnom planu, ovaj događaj izgleda kao projekcija igrano-dokumentarnog filma, čiji soundtrack uživo izvode četiri muzičara. Pored njih, u prostoru su i glumci koji igraju u interakciji sa snimljenim materijalom i publikom.

Photo: Facebook/ Vrooom
Photo: Facebook/ Vrooom

Ovaj tehnički izazovan i inovativan način izvođenja, značajan je za razumevanje osnovne teme kojom se projekat  “Nacija” bavi. Tema počiva na apsurdu činjenice da smo u 21. veku svedoci  munjevitog napretka nauke i tehnologije, a da su nam – bez obzira na to, životi i dalje organizovani u skladu sa idejama nacije i nacionalne države, definisanim dva veka ranije, pre industrijske revolucije i naučnih otkrića bez kojih ne možemo da zamislimo svoju svakodnevicu.

Ulaznice za ovaj događaj su u pretprodaji po ceni od 300 dinara, dok će na sam dan koncerta cena biti 400 dinara.

M.B.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime