Na prodaju sekira, u dobrom stanju, korišćena, nekad vlasništvo psihopate…

0
343
Oglasi
The Shining/Photo promo
The Shining/Photo promo

Jedan od najpoznatijih rekvizita u istoriji horor filmova, sekira iz vrhunskog filma Stenlija Kjubrika “Isijavanje”, kojom je žestoko mahao Džek Nikolson, naći će se na aukciji, pošto na prethodnoj, u aprilu prošle godine, nije prodata.

MISTERIJA FILMA “ISIJAVANJE”… KRITIKA AMERIČKE ELITE ILI KJUBRIKOVO IZVINJENJE ŠTO JE REŽIRAO FEJK SLETANJE NA MESEC? I KAKVE SVE TO IMA VEZE S PANDEMIJOM…

Iako sekira “isijava” tokom celog filma, onaj ko je pogledao ovo ostvarenje nikada neće zaboraviti scenu “Evo ga Džoni”. Ona se pojavljuje pred sam kraj filma nastalog po knjizi Stivena Kinga.

Džek Nikolson, koji igra lik tragičnog, sluđenog Džeka Torensa, koristi sekiru da bi, razbijajući vrata ušao u kupatilo u kome se skriva njegova supruga Vendi (Šeli Duval). Istom sekirom on kasnije ubija Dika Holorana (Skatman Kroters) i juri sina Denija (Deni Lojd).

KAKO JE PESMA DŽONA LENONA INSPIRISALA STIVENA KINGA DA NAPIŠE “ISIJAVANJE”

Dakle, ako vam je neophodna sekira u kući, da rešite neke probleme, evo idealne prilike…  Šalimo se, naravno.

Sekira iz "Isijavanja"/Photo: Gotta Have Rock and Roll
Sekira iz “Isijavanja”/Photo: Gotta Have Rock and Roll

Osim ljubavi prema hororu, Kjubriku i Kingu, budući vlasnik sekire mora da ima i debeo novčanik. Naime, u aukcijskoj kući Gotta Have Rock and Roll, koja prodaje ovo filmsko oružje, procenili su da bi sekira mogla da se proda za 100.000 dolara i više.

Sekira je, kažu, u vrlo dobrom stanju, jedan od retkih preostalih od nekoliko primeraka napravljenih za film, smeštena je u zastakljenom okviru, a uz nju dolaze i fotografije iz “Isijavanja”. Aukcija počinje sutra.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime