Na aukciji 666 predmeta koji su pripadali heavy metal legendi

0
283
Oglasi
Roni Džejms Dio/ Photo: Facebook @OfficialRonnieJamesDio
Roni Džejms Dio/ Photo: Facebook @OfficialRonnieJamesDio

Želiš li da poseduješ deo heavy metal istorije? Teško da ćeš pronaći bolji način da tu želju ostvariš nego da nabaviš predmet koji je nekada pripadao Roniju Džejsmu Diju, članu kultnog benda Black Sabbath, zaslužnom za stvaranje metala kao muzičkog žanra koliko i metala kao jedinstvene subkulture.

Dio je preminuo 2010. godine, a njegova porodica je sada odlučila da fanovima i muzejima putem aukcije ponudi mnoštvo stvari koje je posedovao – tačno 666 njih.

Tako će posvećeni metalci moći da dođu do originalne slike Berija Džeksona koja je 1984. poslužila kao omot Diovog albuma “The Last in Line”, nekog od komada odeće koje je nosio na stejdžu ili jedne od njegovih brojnih gitara. Najstarija od njih je Gibson bas iz 1961, na kojem je Dio svirao još kao član grupe Elf, a za koju se očekuje da ode za najmanje 10.000 dolara.

Ukoliko vam se ovo čini skupo, za mnogo manje sume će se moći da se nabave drugi zanimljivi predmeti, poput pasoša iz 1993. koji glasi na ime Ronald Džejms Padavona, pod kojim je Dio rođen. Tu je i srednjevjekovno oružje koje je multitalentovani muzičar sakupljao, njegovi religijski crteži, obimna kolekcija sportskih dresova kupljenih i dobijenih tokom 67 godina života…

– Drago mi je što će Ronijeva bogata kolekcija predmeta otići njegovim fanovima, muzejima i kolekcionarima širom sveta i biti izložena pred javnost, da je svi vide i uživaju u njoj – poručila je u svojoj izjavi Vendi Dio, njegova udovica. – Ovi predmeti za mene imaju posebnu važnost, ali prepoznajem istorijski značaj svega što je imalo veze sa Ronijem i on bi želeo da njegovi fanovi mogu da poseduju, uživaju i vide ove predmete u godinama koje su pred njima.

Prezentacija svih 666 Diovih stvarčica može da se pronađe na stranici aukcijske kuće Julien’s Auctions.

HL/Izvor: bosonoga.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime