Muzička omladina Beograda – “Ponovo u Cvijeti”

0
251
Photo: Promo
Oglasi

Muzička omladina Beograda i ove jeseni, već dvadeset i petu godinu, organizuje ciklus koncerata “Ponovo u Cvijeti” u jednom od najlepših beogradskih zdanja – Paviljonu “Cvijeta Zuzorić” na Kalemegdanu. 

Svečano otvaranje muzičkog ciklusa “Ponovo u Cvijeti” zakazano je za petak 30. septembar u 20 časova kada će nastupiti izvanredan Merry Gospel Hor. Kao što sam naziv ovog hora kaže, reč je o najčuvenijim muzičkim numera koje spadaju u žanr tradicionalne crnačke duhovne i gospel muzike.

Merry Gospel Hor/ Photo: Facebook
Merry Gospel Hor/ Photo: Facebook

U danima posle otvaranja, 04.10. u 19:30 časova, posetioci će slušati “Priču o flauti” – koncertni muzički vremeplov u izvođenju konsorta flauta “Jakov Srejović”, posvećen tom instrumentu uz kompozicije od XV veka do danas.

Strast, čežnju, ljubav kroz muziku tanga, valcera, habanere i serenada na ruskom, španskom, nemačkom, engleskom i francuskom jeziku u kabaretskoj atmosferi donose Tijana Đuričić, sopran, Irina Naumovska, klavir i gost – Aleksandar Budimir (harmonika), na koncertu pod nazivom “Muzika srca”. Ovaj koncert na programu je u četvrtak, 06.10. od 19:30 časova.

Konsort flauta "Jakov Srejović"/ Photo: Facebook
Konsort flauta “Jakov Srejović”/ Photo: Facebook

U utorak, 11. oktobra od 20 časova, na koncertu pod nazivom “Od džeza do popa” neke od najlepših popularnih muzičkih numera za ženski vokal izvodi dama anđeoskog glasa Aleksandra Bijelić Aleksijević u pratnji vanserijskog džez pijaniste Ivana Aleksijevića.

Ljubiteljima duhovne muzike svakako preporučujemo koncert pod nazivom “Odjeci Studenice” i nastup hora “Allilujia” u četvrtak 13. oktobra od 19:30.

Poklonike klasične muzike i kamernog muziciranja pozivamo na koncert trija koji čine flautistkinja Ivana Bogdanović, klarinetista Vladimir Gurbaj i pijanista Ivan Milunović, a koji će se publici predstaviti delima Baha, Sen Sansa, Šostakoviča i Mijoa u utorak, 18. oktobra od 19:30.

Tanguango/ Photo: Facebook/ Tanguango @Tanguango
Tanguango/ Photo: Facebook/ Tanguango @Tanguango

Ciklus “Ponovo u Cvijeti” svoje veliko finale imaće 20. i 21. oktobra uz zanosni i zavodljivi tango u izvođenju već jako dobro svima poznatog sastava Tanguango.

Već sledećeg, poslednjeg dana ciklusa, od 20 časova, ljubitelji bluza i roka, po prvi put kod nas, imaće prilike da čuju Trio Freedom koji će izvesti neke od najvećih hitova legendarnog muzičkog sastava The Jimi Hendrix Experience.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime