Music Pocket Gigs #4… Samostalni referenti, Proces i Glasovi iz unutrašnjosti 10. septembra u Kruševcu

0
360
Oglasi
Photo: Promo

Domaći alternativni bendovi Samostalni referenti (Beograd), Proces (Niš) i Glasovi iz unutrašnjosti (Novi Sad) održaće zajednički koncert u subotu, 10. septembra u kruševačkom klubu Zamajac u okviru Music Pocket Gigs turneje.

Pokrovitelj cele turneje je magazin Music Pocket (Muzički Džep) u saradnji sa UnderGRAND radijom iz Novog Sada, a sam cilj projekta je promocija nezavisne, alternativne muzike u Srbiji.

Prema prvobitnom planu, turneja će da obuhvati više od deset gradova u Srbiji i u svakom od tih mesta, ako situacija dozvoli, sviraće i lokalni bend kao podrška.

Posle dva koncerta u Vojvodini i jedan u Beogradu, Music Pocket Gigs se u sledeću subotu nakratko zaustavlja u klubu Zamajac u Kruševcu.

Samostalni Referenti je prvi beogradski ska bend, a njihov zvuk čini mešavina ska i pank muzike, sa izraženim deonicama trube i trombona, pojačane violinom i harmonikom.

Objavili su jedan album “The GreaTESTIS Hits”, ali važe za jedan od ska bendova koji najduže postoji i najaktivniji je u Srbiji i regionu, jer su na sceni već 26 godina.

– Ne fermamo nikoga, a ni nas niko ne ferma. Sem publike. Izdali smo album posle 15 godina, volimo da popijemo, volimo roštilj, fudbal i muziku. I uskoro izdajemo novi album – poručila je ekipa Samostalnih referenata.

Grupa Proces iz Niša, koja postoji od 1995. godine, a njihov zvuk je koktel više žanrova – ska/reggae/punk.

Prvi album “Dušanova ulica” grupa je objavila za diskografsku u kuću Lithium Records iz Skoplja 2003. godine.  Na albumu se nalazi devet pesama, a izdvojile su se numere za koje su snimljeni i spotovi: “Dušanova ulica”, “Novac” , ”Moj san” i “Bezbrižno”.

PROCES JE PONOVO TU… NIŠKI SKA BEND SE AKTIVIRAO POSLE DVE GODINE I SPREMA TREĆI ALBUM

Drugi album “MySka Pesma” objavili su 2009. godine i novih devet pesama predvodi singl “Ja sam tu“, ska obrada pesme “Nikog nema” niškog benda Danilov Doživljaj Beča, kao i numera “Rio” zahvaljujući kome se grupa dugo nalazila na prvom mestu top liste “Gruvanje” RTV Vojvodine.

Pored dva studijska albuma grupa Proces objavila je i jedan live album i maxi singl.

Zvuk benda Glasovi iz unutrašnjosti iz Novig Sada je interesantan spoj regea, ska i fanka.

Aktivno sviraju od 2018. godine i to isključivo autorsku muziku, a sama ideja za osnivanje bend rodila mnogo ranije u vidu muzičkog projekta.

Nastupali su na mnogim festivalima: Majska gitarijada, Rokerijada, Bunt rok, BARF, Nišville jazz festival kao i po klubovima širom Srbije.

Glasove iz unutrašnjosti su: Aleksa Petrović (vokal, gitara), Milan Vićić (vokal, gitara), Živan Popović (bubnjevi), Ilija Marjanović (bas gitara), Dušan Paskoski (truba), Ilija Stanković (bas trombon) i Branko Latinčić (saksofon).

Cena ulaznice za Music Pocket Gigs 4 iznosiće 500 dinara i moći će da se kupi na dan koncerta u klubu Zamajac.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime